1 5e7e7 760n6shot 1Ваша свобода закінчується там, де починається свобода іншого.

Чули такий вислів? Він дуже гарно пасує до Львова. Ходячи щомісяця релігійними процесіями, частинка львів'ян забуває за тих, кому добиратись додому, у лікарню, на роботу і т.д. Це, як мінімум, неповага. 

Місцева влада, організовуючи марафони та перекриваючи весь центр, забуває, що недавно була релігійна хода чи буде наступного тижня/місяця знову. Це трохи виснажує, вам не здається?

Львів'яни дико терпеливі. Жахливий громадський транспорт - потерпимо. Затоплює під час дощу - переживемо чи перепливемо. Ну але ж терпиться до того часу, поки ті диряві маршрутки везуть тебе до твого місця призначення. Напевно саме тому вже скандальна петиція про заборону у центрі міста релігійних процесій рекордно зібрала підписи. Якщо марафони два рази в рік можна стерпіти, то колапс кожного місяця підбішує. 

Не треба у тому винити атеїстів, рук Кремля і всяке інше. Це питання звичайної поваги, як я вже писала. Всі задоволені від Хресної ходи десь на околиці міста чи в області. Це приносить задоволення духовне учасникам та не обмежує інших. Марафони чи інші дійства такого характеру не обов'язково робити у центрі. Так, це крута картинка, як і багатотисячна хода по центральних вулицях. Але кому від того, крім піднятого ЧСВ організаторів, буде краще?

Хочете бути ЛЮДЬМИ? Думайте про людей.