43678343Тема суди: проблематика підкачування води до будинків 34 і 46 по вулиці В.Великого.  

Тепер це стало для мене принциповим питанням. Як представник Громадської організації «Рада Співвласників Житла», заступник голови Правління ОСББ «СВІТЛИЦЯ-46», а також як мешканець будинку 46, не можу допустити не правову діяльність ЛКП «Сонячне» і ФРА, а також супротив МЛКП «Львівводоканал».

А тепер покроково про всі зловживання органами самоврядування.

Перші зловживання. Коли два будинки 34 і 46 обслуговувало ЛКП «Сонячне» з 2012 року, в квитанціях на оплату комунальних послуг жодної згадки про підкачувальну станцію, що знаходиться в прибудові будинку 34 і обслуговує два будинки 34 і 46, збільшуючи брак тиску для верхніх поверхів. Для інформації, 34 будинок на 12 під’їздів, 9 поверхів,1-й поверх комерційний,збудований в 1975 році, а будинок 46 на 4 під’їзди, збудований 2-ва під’їзди в 1977 і ще два під’їзди здали в 1979році. Через брак тиску в центральній мережі водопостачання в прибудові 34 поставили насос для підкачування води на верхні поверхи, але коли збудували перші два під’їзди в 46, тодішнє КП «Львівводоканал» пішло на порушення. Прорахувавши,що можна заробити і списати гроші в кишеню,замість того щоб прокласти труби напряму до будинку 46 і встановити окремий насос, вони пішли корупційним шляхом, підєднали будинок 46 до центральної труби водопостачання 34 будинку і з 6-го підїзду провели її до 46, а трубу підєднали до насосу 34. Тобто створили залежність 46 від 34 і від ЖЕК. Станом на сьогодні МЛКП «Львівводоканал» і МР декларують 1 500 000 гривень на проведення окремої труби і насосу, хоча 03 червня,коли ОСББ 46 почало чистити 2-й від бруду, було виявлено в бетонній підлозі трубу і електро кабель, що йшли в бік 34 будинку. Однозначно при будівництві 46 було заплановано окреме водопостачання і підкачувальну станцію, але чиновники вирішили заробити!!!

Далі по суті. В 2016 році, коли 46 створив ОСББ, 01 листопада ЛКП «Сонячне» направило лист №271/16 від 01.11.2016 року до ОСББ про підписання договору про оплату обслуговування насосу в 34. Яке було здивування! В акті передачі будинку,жодної згадки про насос. Звісно, ОСББ було проти додаткового фінансового навантаження на мешканців будинку і тоді ЛКП подало до суду.

А тепер починаються відкриватися гнилі сторінки роботи ЛКП «Сонячне» і їхніх кураторів ФРА спочатку в лиці Гниди Т.Г., а пізніше Тимчишина О.С.

Ну що? Поїхали?

05 січня 2018 року ЛКП «Сонячне» подало позовну заяву до Господарського суду Львівської області, справа 914/62/18, проти ОСББ «СВІТЛИЦЯ-46», про підписання договору і відшкодування витрат на суму 30000грн. А хто б Ви думали захищає інтереси ЛКП в суді, я к третя особа? Підказую. ФРА в лиці їхнього супер-пупер юриста Наконечний О.С. І от почалося дійство. Розгляд по суті. І тут, юрист ФРА Наконечний О.С.,як фокусник (не Позивач Сонячне) надає суду (суддя Горецька З.В.) доказ Протокол №11 від 07.06.2013р. Суддя не дала можливості дослідити такий доказ і винесла рішення на користь ЛКП, заключити договір. Зі своєї сторони Правління ОСББ почало своє розслідування, чи дійсно було підписано такий Протокол№11. Вияснилося, як у казці «як гадалося, так і сталося»! Цей Протокол було підроблено працівниками ЛКП «Сонячне»: І.Шпак, Л.Цебряк, М.Кравець, Л.Фурманов, підробленим підписом М.Нога(46), Р.Ільків(34). ОСББ подало документи до Апеляційного суду 24.04.2018р.

4 липня 2018 року ЛКП «Сонячне» було зареєстровано новий Позов проти ОСББ №914/1210/18(суддя Пазичев). От тут і почалося. В суді було доведено, що керівник ЛКП Нарівний М.М. був нелегітимний згідно Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань в період з 29 грудня 2018 до 28 серпня 2018 року, а також ЛКП «Сонячне» не оплатило судовий збір . Отже керівник ЛКП «Сонячне» законно не міг підписувати будь – який документ. А підписував багато чого.  

Витяг з ухвали суду:

Однак, в процесі розгляду справи, встановлено, що мають місце наступні недоліки:

1) Відсутні належні та допустимі докази зарахування судового збору до Державного бюджету України за розгляд саме цієї позовної заяви;

2) Відсутні належні та допустимі докази внесення до ЄДРЮОФОП та ГФ, станом на час звернення з позовом, даних щодо повноважень особи, яка підписала позовну заяву.

Отже, судом було визнано, що керівник ЛКП в період з 29 грудня 2018 до 28 серпня 2018 року був нелегітимним. Прокуратура плаче!!! А також голову ФРА Тимчишином О.С. я також буду намагатися притягнути до кримінальної відповідальності! А чому? Це наступна стаття.

Приколи від ЛКП на цьому не завершуються. 18.04.2018 року ЛКП «Сонячне» створює документ «Про виділення до знищення документів,що не входять до національного архівного фонду» від 18.04.18 року за №1. Пунктом 43 цього документу ЛКП стверджує, що знищили « Протоколи засідань житлових комісій,протоколи зборів мешканців та інші протоколи.» Отже і Протокол №11. Але якого милого ЛКП постійно в позовних заявах заявляє про існування цього протоколу і засвідчує оригінальними печатками «копія вірна» оригінальність Протоколу №11, який було знищено 18.04.18 року, а в Господарському суді №1- 24.04.18, в Господарському суді №2- 04.07.18, в Апеляційному суді, в Господарському суді №3- 10.12.18 року. І ЦЕ ЗАКОННО??? А судді цього аналізувати не хочуть, адже корупція цвіте і процвітає. Хто в кишені МР і ФРА ???

Тобто, ФРА подала доказ замість ЛКП «Сонячне» Пртокол№11 і нагло стверджувала у всіх судах, що це доказ, хоча свідомо знали спільно, що цей документ було (підроблено) знищено за 6 днів до заяви цього документу в суді. Професійність юристів? Ні! Свідомо кримінальне порушення!!! А можливо припущення, що саме юрист Наконечний О.С., скорегував дії ЛКП з фальсифікаціями. Це вже справа Прокуратури.

На вимоги ОСББ №СВІТЛИЦЯ-46» Позивач ЛКП «Сонячне» не надало жодного документу щодо насосу,акту передачі, прав власності, технічних документів мереж водопостачання в будинку 34, мереж приєднання електрики в будинку 34, відсутній окремий лічильник на насос, а чомусь якийсь невідомий сублічильник, який не опломбований і не повірений ПАТ «Львівелектроенерго». Всі суди ЛКП стверджувало,що нарахування проводять через формулу «ЛКП+», тобто різниця між лічильником ліфтів і сублічильником, і в кінцевому в них виходило нарахування за електрику насосу 50000грн., а 05.04.19 року ЛКП чомусь відмовилося від своєї суми і надіслало до суду уточнення на суму 27000грн. От диво! Відмовилися від своїх вимог на основі розрахунків МЛКП «Львівводоканал». А якщо досконало розібратися, жодний з доказів ЛКП і ЛВК не маю підтвердження лічильниками,або іншими документами, просто в таблиці якісь цифри, а звідки вони були взяті, невідомо.

Одночасно листом 2501-558 від 19.02.19р., Маруняк І. зобов’язала ЛКП «Сонячне» встановити окремий лічильник на насос. А от у Тимчишина О. інша думка. Листом 35-2186 від 15.03.19р., голова ФРА вважає, що додатковий лічильник обліку енергії встановлювати не має необхідності. Тобто підлеглий ігнорує вказівку свого прямого керівника і це свідомо, адже виявиться, що ЛКП спільно з ФРА завищують кількість використаної електроенергії. А різниця в чию кишеню йде?

Але чомусь з 11.06 по 14.06 МЛКП «Львівводоканал» почав усердно робити заміну труб біля будинку 34. По даним працівників, що там працювали,йшла заміна труб так, як в мережі був тиск 6амт, а на вході в 34 було 4.5амт. Можливо, якщо б труби було прокладено на пряму до 46,тоді б і тиску вистачало до верхніх поверхів і питання було б вирішено. Чиновники свідомо не хочуть чути Громаду!!!

Є ще багато питань до Тимчишина О.С. і Нарівнрого М.М. щодо відповідності Закону, але це в наступній статті, з доказами.

Висновок. Шановні чиновники ФРА! Громадський суд не за горами!

Скоро Прокуратура буде стукати в Ваші двері. А те,що смикаєте за ниточки судів,скоро стане відомо Громаді і вона зреагує свідомо, не переживайте, Ваш час настане!!!

Продовження далі. Протистояння. Серія – 7.