1 64075905 2292477764139169 5156946006578823168 nТорф’яна, парк 700-річчя, затоплені вулиці Львова.

Поки усі кандидати у депутати до Верховної ради б’ються у передвиборчих конвульсіях і намагаються поливати один одного усіма нечистотами, на кшталт тих, що затоплюють Львів під час дощу, я продовжую працювати над проблемою, яка мене болить. Як керівник ГО «Варта-1» я маю змогу отримувати безліч звернень від людей, які у відчаї від постійних стихійних затоплень міста під час дощу. У когось від цих потопів постраждала автівка, у когось затоплено підвали, підмиті фасади будинків та багато, багато іншого.

Сьогодні у мене хороші новини. Ці новини хороші перш за все для мешканців вулиці Торф’яної, район Чорновола.
Декілька днів тому я писав про ситуацію на цій вулиці і сьогодні я хочу сказати, що у нас є надія на вирішення цієї проблеми і на Торф’яній і в подальшому на інших вулицях нашого міста.

Вчора я мав плідну зустріч із проектантами, які займаються детальним вивченням та аналізом ситуації, а також з виконавцем робіт з облагородження парку 700-річчя. Мета нашої зустрічі- обговорення варіантів вирішення проблеми і на привелику радість я почув, що таки моя ідея з облаштування у парку озера, в яке потраплятиме уся дощова вода, яка затоплює вулицю, є дуже і дуже перспективною та найбільш ймовірною до реалізації.
Ця ідея також потішила керівника з облаштування парку 700-річчя, пана Цюру Тараса Ігоровича, так як в процесі виконання робіт він зіткнувся з багатьма труднощами. Через високий рівень ґрунтових вод, постійно виникає розмиття пішохідних доріжок, які прокладаються парком, а також після дощу утворюються величезні болотяні калюжі, які осушуються доволі довго та викликають труднощі у проведенні певних робіт.

Під час зустрічі усі ми дійшли спільного висновку, що облаштування водоймищ у парку не лише допомогло б розвантажити від стічних вод діючий колектор, який вкрай перезавантажений і просто не справляється з своєю роботою, але і допомогло б осушити територію парку від надзвичайно високого рівня ґрунтових вод, які перешкоджають у впровадженні проекту облагородження у реальність.

Станом на сьогодні проектанти продовжують свою роботу над детальним аналізом території, комунікацій та роблять усе можливе задля реалізації нашого задуму. Позитивно також те, що у випадку вдалого впровадження цього проекту у парку 700-річчя, ми зможемо надалі плідно працювати над створенням таких водоймищ і у інших парках, скверах поблизу вулиць, які теж потерпають від глобальних дощових затоплень. На мій погляд це було б не лише доброю справою на шляху до подолання стихійної проблеми, але і гарним облаштуванням місць для відпочинку львів`ян! Так би мовити, одним пострілом «вбити двох зайців».

Хочу подякувати усім людям за підтримку та віру у те, що в нас все вдасться!