1 27654822 1789619924446700 8466803015222398469 nВ 18-му році на день звільнення Авдіївки від сєпарів, говорив я з одним місцевим дядькою.


- Я за Украіну! Радовался, когда от тєх скотов освободілі. Сєйчас, єслі надо - патрони подавать буду. Только скажи мнє: почєму в 14-ом освободілі і сталі? Почєму ровно чєтирє года в мой дом снаряди прілєтают? Кого і как просіть, чтоб дальше іх гналі? Кому вигодно всьо ето? Почєму за чєтирє года у мєня дома в тєлєвізорє всє канали російскіє і днровскіє? В машинє радіо только “новоросія-рокс” почєму? Гдє украінскіє канали?
Я не знав, що йому відповісти.
Сам купував в магазині Авдіївки приставку Т-2, а потім повернув. Прошито 32 канали - жодного українського.
Сам розвозив гуманітарку в місця, куди “топові волонтери” не їдуть і наривався на купу запитань та прохань.
- Браток, скажи своім, чтоб по нам нє стрєлялі - чєтирє года валят по нашим домам...
- Як це? А де Ваш будинок?
- Ідьом, покажу.
Розвалюха, в якій купа різних дірок з 12-ої години.
- Дивіться, це ж одна стіна тільки у вас пошматована і все з того боку. А там що?
- Ясіноватая.
- Так, хто ж по вам стріляє?
- Я по тєлєвізору відєл, что в збройних сілах єсть такіє ракєти, коториє розворачіваються і лєтят назад... Твоі і стрєляют. Попросі іх...
По якому телевізору???
Сам їздив на розборки, коли місцеві просили мене про допомогу та захист... від “святих наших хлопчиків”, для яких винести все з хати - раз плюнути, розпиляти трансформатор через мідь - справа честі, набити морду тому, хто захищає своє майно - за щастя. Є й такі...
Ще одна ядерна бомба уповільненої дії - діти. Саме діти, які самі побираються по солдатах, яких використовують для побирання дорослі, на яких заробляються шалені суми і які вчаться... пристосовуватися та ненавидіти. І в школах вчаться. Тільки, чому їх там вчать люди, які запросто плюють на капот військової машини і з неприкритою ненавистю дивляться на однострої з жовто-блакитними прапорцями на рукавах?

Чому ж ми дивуємося результатам виборів на Сході? Що було зроблено для того населення за 5 років? Їм дали можливість працювати-жити, дали безпеку та спокій? Чи ситуативно завалювали гуманітаркою? Їм дали можливість в інфопросторі самім вирішувати, чию сторону приймати, чи Україна повністю віддалася в цьому питанні на милість ворогу?
Легко говорити про патріотизм, коли у тебе є можливість працювати, утримувати сім’ю, виховувати дітей і не ховатися в підвал вже П’ЯТЬ років, точно знаючи з телевізора, хто саме примушує тебе жити отаким скотом, що бігає від одного пункту роздачі гуманітарки до іншого і за це ще більше ненавидить.
Кого ненавидить і за що? Так, в телевізорі все пояснено...