35891949 2033931846678547 4477925584185327616 nВперше цього року потрапила на озеро за чебуречною. Взяла паспорт (бо ж з Брюхович, у мене пільги - наївно думала я) і чемно при вході заплатила УСЮ вартість квитка - 75 грн ( у вихідні - 100 грн).

Трішки хронології, хто призабув чи не в темі:
 
Що обіцяли громаді селища, коли наше озеро обгороджували парканом?
Ми не хотіли навіть слухати, бо переживали, що озеро зникне повністю. І не безпідставно. 5 років тому водойму нахабно засипали сміттям! Не раз приїжджало телебачення. Тут сюжет 24 каналу
Тут zik, один із моїх сюжетів:
- хто раптом не пам’ятає і думає, що усім було байдуже. Ні, тоді найактивніші виходили і захищали водойму. Попередній голова пообіцяв “буде нам озеро”. Теперішній теж. Зійшлись на тому, що землю з озером таки віддадуть в оренду, але для місцевих зроблять пільги.
 
Що маємо по факту?
У перший рік брюховицьких впускали на озеро безкоштовно. Минулого року - з паспортом у пів ціни. Цього року усі платять однаково - брюховицький ти чи зі Сихова наприклад.
 
Чи маємо ми платити?
Насправді - так. Особисто я вважаю, що на цьому озері вкладають в інфраструктуру. І за сервіс треба платити. До орендаря у мене немає питань, то його (чи вже її точніше) бізнес. Територія справді виглядає порівняно ок.
 
Питання в іншому. Володимир Доманський та наші депутати. А вам ок? Чому цього сезону зникли обіцяні тоді пільги для місцевих? Ви точно відстоюєте наші інтереси? Така схема “задобрення населення” була продумана ще тоді чи випадково вийшло?
 
Чесно, мені виглядає, що нас розвели. Бо питання не у вартості квитка - дорого чи дешево тих 75 грн.
Питання в іншому - це у нас, у громади орендують озеро! (До речі, за озеро площею у майже 5 гектарів землі , орендар сплачує щомісяця 2,5 тис. гривень. Так було на початку оренди. Зараз ціну підняли. На скільки - не знаю, може теж підкажуть із селищної ради) Так-от,
п’ять років тому я сиділа на березі і годувала звідти зграю лебедів, що на тому озері жили - там не було жодних парканів. У Брюховичах досі живуть внуки тих, хто то озеро копав, аби люди мали. Але озеро загородили, наообіцяли пільг, ми очі закрили і змирилися. А тепер що? Ні озера,ні лебедів,ні пільг.
 
Безкоштовне озеро - найдорожче. То факт.
Будемо щось робити? Чи всім нормальна ця ситуація?