37320270130 48c5e07db7 bОстаннім часом в міжнародній політиці України постійно трапляються неприємності .Не у всьому можна винити МЗС.

Ми всі віримо в верховенство права в Європі, в відсутності тиску на суддів чи то корупційного, чи політичного. Наївні гречкосії! Останні новини про суд в Італії над учасником АТО Марківим, який нібито був в частині, з якої пролунали постріли, від яких загинув італійський журналіст. Чи псевдожурналіст в частинах ДНР? Сам Марків не стріляв, а прокурор вимагав 17 років ув`язнення! А суд міста Павії дає 24 роки тюрми! Коли Брейвіку за заплановане вбивство 77 чоловік норвезький суд дав 21 рік.

Що дивно, бо в тій країні навіть за вбивство дають в кілька разів менший термін. Це наводить на сумніви про заангажованість прокурора, присяжних і суддів, які навіть не встановили з якої зброї був вбитий італієць. Рішення суду було без вмотивувальної частини! А головним актором за кулісами суду був Мауріціо Марроне, депутат парламенту П`ємонту і координатор псевдопредставництва ДНР в Італіїї .

Сільвія Мандзі з Італійської радикальної партії у своїй доповіді наголосила, що суд має опиратися лише на докази, а не “на якісь ідеологічні чи політичні обставини”. Вона також зупинилася на деяких моментах висвітлення процесу в пресі, цитуючи уривки зі статей, які були некоректні і не припустимі, з точки зору журналістської етики. Пані Мандзі також розповіла про російські впливи, які сприяли формуванню громадської думки.

Адвокат Віталія Марківа, Рафаелле Делла Валле у своєму виступі зазначив, що не збирається оцінювати роботу суддів, бо розуміє, як син судді, що є багато чесних професіоналів.

“Але конкретне рішення суду присяжних Павії позбавляє віри в правосуддя. Він наголосив, що не бачить сенсу чекати на мотиваційну частину рішення суду, бо 2 додати 2 не може дорівнювати 5. Адвокат Делла Валле наголосив, що в цій справі навіть достеменно не відомо, з якого боку стріляли, не кажучи вже про те, хто стріляв. То як можна давати 24 роки Марківу? За що?”, – пише Олесь Городецький.

Він також зацитував повний текст звинувачення і пояснив, що немає жодного доказу, який би підтвердив, хоча б один його пункт. Він в деталях зупинився на позиції захисту, навівши аргументи, що стріляли з боку сепаратистів.

Адвокат зазначив, що небажання прокурора поїхати на місце трагедії та провести слідчі експерименти і огляд місцевості є м’яко кажучи дивними. Адже ці дії могли б спростувати тезу причетності Марківа. А прокурор у справі є по суті першим суддею і він зобов’язаний перевірити всі обставини справи.

Немало італійців - снайперів знаходяться в армії ДНР і це автоматично означає кримінал по законах кожної країни .Але де в Італії суди над ними?

5 липня 2016 року парламент Ломбардії (там з находиться місто Павія )прийняв резолюцію з вимогою визнати Крим російським і зняти з РФ санкції. Цю резолюцію на розгляд парламенту внесла "Ліга Півночі". Її секретарем з 2013 року є Маттео Сальвіні, нинішній міністр внутршніх справ, стосовно якого зараз в Італії розслідують справу про коррупційні зв’язки "Лігі" з Кремлем. Це він фотографувався з Путіним на футболці на Червоній площі у Москві.

Ми, шахісти, всюди маємо своїх людей. От один мій давній приятель італійський шахіст в цивільному житті є суддею. В молодості, як член компартії, щотижня гамселився роверовими ланцюгами з правими. Після тероризму «червоних бригад», як він мені сказав, ліваки зрозуміли, що шлях не той. І скерували своїх людей в суди, в журналістику і університети. Ну і зараз вони обіймають там чільні позиції. Західні ЗМІ практично всі ліві.

От і борються із своїми ворогами всюди. А наша суддівська система не змогла навіть розпочати процес проти сталінського НКВДиста Стекляра, що вбив нашого художника Ніла Ходасевича. Тільки литовці і латиші злочинців НКВДистів засадили в тюрми, і як вили тоді руські ЗМІ. А де кримінальні переслідування від України за гори трупів в тюрмах Західної України в червні 1941 ?Нездари у нас повні в тих органах засіли.

А судді і прокурори на Заході цікаві. Хай не думають українські хлібороби, що там немає інтересів.

В Україні, на жаль, існує дуже негативна думка про суди, де на думку багатьох вирішує не закон, а гроші. Різно буває. Судді бувають різні і на Заході. Совіцькі суди до судів відношення не мали в основному .Тому несерйозно  було чекати змін після 91 року .Але пішли тим самим шляхом - Печерський Суд у Києві, Личаківський у Львові чи найзнаменитіший Басманний Суд в Москві відомі всім

Подивимось трохи ширше – останнім часом на інтернеті поширено багато роликів з розглядом справ американським суддею, які викликають захоплення людським ставленням судді до різних справ з адміністративних порушень.

Багато хто бачив в кінці 2017 року, як на Гаагзькому суді хорватський генерал Праляк після після оголошення вироку запротестував, сказав, що не визнає той кримінальний суд і випив смертельну отруту тут же в залі суду. Але найголовнішим кадром було як суддя читав вирок. Абсолютно маразматичний дідуган не розумів взагалі, що в залі відбувається. Та цей політичний суд має на совісті ще пару смертей, в тому числі і бувшого президента Югославії Слободана Мілошевича.

Як думати чи добре мати надію на позитивні рішення Гаагзького суду для України?

А вже досить давно відбувся дивний суд над Іваном Дем’янюком в Німеччині. Його засудили спочатку в Ізраїлі, але потім суд був змушений його відпустити, бо докази вини були ліві. І от в Німеччині ( яка по словах  одного бувшого міністра Німеччини не була суверенною з 1945 р. – тобто країна вічно окупована) вирішили поновити всю процедуру.

А суддю, якого вибрали проводити цей суд, я теж знаю і непогано. Він шаховий суддя, був  і є функціонером в федерації шахів і FIDE. Займав якусь позицію, де займався організацією чемпіонатів Німеччини. Великим розумом не відзначався ,на засіданнях  я не чув від нього слова. І пішов звідти в відставку після скандалу, коли він назначав чемпіонати країни в такий період, щоб вони співпадали з його відпусткою! Він міг поспати за суддівським столиком, а грошики йшли!

І суд над Дем’янюком він вів усвідомлюючи свою вибраність, бо це верх його суддівської кар’єри. Ну, собі уявляєте, як шаховий функціонер  це звичайний партач, то який він партач ( ну не те слово- тут можна все що завгодно вставити) в суді над Дем’янюком. Ну, західні суди теж циркові, але по іншому без грошей.

Нікому не розповідайте, яка Феміда на Заході професійна і не корумпована. Тільки корумпують там іншими речами. Наші судді би не розуміли – яка корупція на шаховому чемпіонаті – у відпустку дістав готель з харчуванням в якомусь задвірку Німеччини. Мільйонів же не видно…

Що робити тепер з Італією ? Найліпше бити по їх дупах грошима!

Повний бойкот всього макаронного, шмат, сирів, не купувати бляшані Фіати. Та зайнятись макаронними мафіозі ,що ховаються у нас. Вони всюди нагліють- от в Словаччині так розпаношились, що довелось розганяти весь уряд, що сидів на їх грошах .

Прокуратурі приготувати звинувачення всім учасникам фарсу в Павії. Та й Сальвіні щось кричав, що українці хотіли його вбити. Тут же позов йому від держави.

Ті італійські мафіозі ще й готують мільйонні цивільні позови проти України!А чому ми забули італійську армію в Другу Світову на стороні Гіітлера .Скільки вбивств вони скоїли на нашій території. Розслідувати і висунути італійцям позови на кілька мільярдів. Почухають тоді свої ріпки .

Італія причинилася до поразки ЗУНРУ і УНР. Полонених поляків після капітуляції сил Австрії і Німеччини відпустили відразу і вони відразу кинулись на фронт ,а галичан тримали в таборах в нелюдських умовах .Зараз нікому нічого не говорить назва концтабору острова Асінара, де без води заморили 24 000   солдатів Австрії. І відомо ім`я   винуватця -італійського міністра Сіднея Санніно. Злочини проти людства терміну давності не мають ,до відома італійців.І відповідіє держава.