13237662 1024112167637556 9146836272336336553 nНе будь псом. Людей-псів не поважають навіть ті, хто ними користується. Ну, отримаєш ти сьогодні свою тарілку помий з барського столу. А завтра? Кому ти, знищений, згвалтований емоційно і публічно, будеш потрібен?

Це віддавна - неглупі керівники для виконання "брудної" роботи тримають при собі людей-псів. Краще годують, дають преференції. Задля забезпечення власного комфорту, задля того, щоб було кому замість них говорити "ні", чи робити те, що може викликати осуд, організовувати травлю "чужих". Дуже зручно. Так було при совєтах, гадаю, що й до них. Так є й тепер.

Особливо таке продукується в політиці. Йдеться не лише про ботоферми, а про цілий штат живих, неглупих, колись шанованих людей, котрі готові рвати за господаря кожного, хто посміє наблизитись небезпечно близько. Тільки масштаб інший, як у панському полюванні - таких людей-псів стає не один-два, а ціла зграя.

Пес - не вовк. Він не воїн. У нього гідність знищена. Він не думає. Він виконує команди. І готовий померти за господаря. У цьому його гонор. За це ми цінуємо цих тварин. А людина-пес - це інше. Вона окрім того, що чорно таємно, іноді неусвідомлено, ненавидить того, кому служить, ще й порвала б не лише його ворогів, а й всякого, кому вдалося уникнути її долі.

Будемо щирими. Ми всі заробляємо собі на життя. Всі йдемо заради заробітків на якісь угоди, компроміси. Так є. Але більшість знає, як тепер кажуть, свої "червоні лінії". А люди-пси їх перейшли. Ми говоримо чи сперечаємось про справи, роботу, ми захищаємо ідеї, проекти, переконання. А вони - господаря.

Виріши для себе, хто ти. Ти людина, чи чиїсь пес? Гідність відновити практично неможливо, як цноту. Але можна поставити крапку. І від неї почати життя по-іншому: любити не господаря, а країну, в якій живеш, Бога в собі поважати.

Ми дві революції пережили. За гідність. Згадуйте про це, коли служите не Україні, а "панові". Будь ласка. Зламаний - ще гірше ніж опущений. Бо тут про душу. Не буде нас, якщо ви не навчитеся поважати в собі людину, а не "годувати" в душі чийогось пса.