14713523 948161771956517 708618298581666198 nТаки не втрималася. І як мешканка округу, від якого обиралася Самопоміч - Ірина Подоляк 116 виборчий округ​ хочу поставити їй публічне питання.

Шановна пані Ірино! Поясніть, в чиїх інтересах ви подали і пропихнули злочинний законопроект № 5678?

Очевидною зрадою інтересів громади Львова і ваших виборців є зміни в п. 5 ч. 1. ст. 1 ЗУ "Про охорону культурної спадщини" , яким змінено визначення поняття на: «Пам’ятка культурної спадщини (далі – пам’ятка) – об’єкт культурної спадщини, який занесено до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, або об’єкт культурної спадщини, який взято на державний облік відповідно до законодавства, що діяло до набрання чинності цим Законом, до вирішення питання про включення (невключення) об’єкта культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам’яток України».

Вам, пані Ірино Подоляк, звичайно відомо, що у державний реєстр нерухомих пам’яток у цілій Львівській області станом на сьогодні внесено лише 39 пам’яток національного значення і всього 51 пам’ятку місцевого значення (кому цікаво - подивіться на сайті МКУ).

Тобто усі інші пам’ятки, які були визнані пам’ятками ще за Союзу, і до 2017 року, але не внесені у держ.реєстр за Вашим старанням просто втрачають статус пам’ятки! І не підлягають охороні! І їх можна продати забудовникам, і просто не охороняти!

Ви як народний депутат і представник комітету ВРУ з культури що зробили, щоб пам’ятки були обліковані? Щоб їх не нищили по всій Україні?

А пам’яток лише місцевого значення і лише у Львові - понад дві тисячі! І з них обліковані лише 17 місцевого значення! І лише 20 пам’яток національного значення!

Хто дав Вам право торгувати Львовом і його цінністю?! Ми не для того Вас обирали!

Не вірю, що це зроблено випадково (Ви автор та ініціатор законопроекту).
Не вірю, що Ви, як юрист, не розуміли, що робите!

Дуже прошу дати пояснення тут своїм виборцям!

П.С. До речі, я була одна з найактивніших агітаторів за Вас при виборах до ВРУ на Збоїщах.

Тільки за цей законопроект мені встидно дивитися в очі людям, яких я агітувала колись голосувати за Вас на Збоїщах!

Дуже прошу дати Вашим виборцям пояснення, в чиїх інтересах ви розробили і пропихнули таке ганебство, яке дозволить дорозпродати і донищити Львів?!

Кому цікаво , які ще "покращення" внесені Іриною Подляк - фаховий правовий аналіз читайте тут