13138829 10154134582314188 1648480863109260246 nБЕЗ ВІЗії.

Отримання безвізу - це не візія для 45 мільйонної нації. 

Візія - це коли в Україні через 10/15 років:

- кожна сім’я середнього класу може дозволити собі енергоефективний смарт- будинок та електроавтомобіль.

- власне, в Україні є середній клас. Тобто мільйони громадян, які працюють за фахом на середню зп в 3-4 тис $ в малому і середньому бізнесі. В Україні введений обов’язковий мінімальний дохід. Бідних і сиріт в Україні немає.

- Україна - рай для інвесторів-інноваторів завдяки унікальному людському потенціалу країни. Система освіти побудована так, що таланти людини розвиваються з початкової школи. Освіта і наука - нерозривно пов’язані та направлені на пошуки рішень прикладних завдань. Університети з природничих дисциплін приваблюють кращих викладачів та дослідників світу.

- якість та доступність медицини перетворила Україну на рай для медичного туризму. Сотні тисяч громадян ЄС та США приїздять щороку лікуватися в Україну. 

- в Україні є не лише якісні дороги, але і інфраструктура для електрокарів. Ми майже не використовуємо бензин, дизель та інші нафтопродукти. Наші дороги зроблені з переробленого пластику. Ми подорожуємо багато всередині країни.

- наші села перетворилися на потужні осередки виробництва органічних продуктів.

- наша армія має найкраще обладнання і опирається на дослідницькі центри. В армії «вишколюються» не лише військові, а й найкращі інженери країни.

- в Україні створили технологічні центри і заводи енергозберігаючі та енерговідновлювальні компанії.

Ми показуємо світу, як жити без нафти і газу. У Росії зникають нафтодори, а відповідно і головне джерело бюджету. В Росії починається революція гідності, яка приводить до розпаду імперії. Крим та Донбас органічно повертаються назад.

Десь приблизно так хочеться, щоб нам описали Україну майбутнього наші лідери. Щоб показали план побудови такої України. Запросили до державного управління найкращих і самовідданих фахівців, які втілять план. І звітували народу щотижня, що зроблено, аби досягти цієї візії. Я впевнена, є одна причина, чому так не відбувається. КОРУПЦІЯ.

Безвіз - це безумовно, досягнення, але це не самоціль, а інструмент. Для мене особисто - це інструмент змушувати владу боротися з корупцією.

Безвіз, як найвизначніше досягнення влади - це занадто мало.

Поки що безвіз отримала Україна без візії та візіонерів. Принаймні, без візіонерів на чолі країни.