matysДуже часто логічні дії зовсім не = необхідні дії.

Відмова Райанейра - сигнал, який нам не потрібен, буквально вчора я спілкувався з німецьким інвестором, людиною, яка вдруге прилетіла в Україну і одним з пунктів, який був у нього в голові, це те, що Райанейр восени починає літати з України.

Його це тішило, незважаючи на те, що йому ці рейси непотрібні, а компанія без проблем оплачує польоти Люфтганзою.

Відмовився приватний аеропорт Жуляни? Ну й біс з ними, але державне підприємство мало б розуміти важливість цього маркера і перш ніж офіційно послати Райанів з їхньою нецікавою пропозицією, мали б провести такі перемовини, з залученням за потреби геть аж до Президента України, щоб могти у підсумку сказати "ми зробили все можливе, але компанія непохитна і пропонує умови, які ми собі не можемо дозволити".

Більше того, треба би було підготувати такий виступ перед пресою в якому звернутися до громадян чи не з питанням "Що нам робити? Ми готові були іти на поступки, але нас ламають через коліно, ті нещасних кілька рейсів не принесуть не лише доходу але і нашкодять співпраці з іншими компаніями. Якщо ви чекаєте від нас професійних рішень, то ми змушені відмовити Райанейру в задоволені таких ультиматумів, якщо ви чекаєте від нас популістських рішень - нам доведеться погодитись на умови Райанейра і поставити під загрозу стосунки з іншими компаніями. Якщо наполягатимете на останньому, я, як менеджер, а не популіст змушений буду піти з цієї посади, бо не хочу приймати завідома неправильні рішення, хай їх приймають ті, кому є байдужими реальні наслідки".

От таким би мав бути виступ перед пресою керівника аеропорту, який би при тому мав бути добре підготованим і проведеним ДО заяви Райанейр.

А так ми програли в інформаційній війні, бо Райанейр процитували всі ключові медіа світу і таким чином дали сигнал іноземним інвесторам, непотрібний сигнал, навіть шкідливий для нас сигнал. Тому директор аеропорту Бориспіль в даному випадку, своїми непідготованими діями "врятував аеропорт Бориспіль від обнаглілого Райанейра", але при тому вплинув на рішення щодо невідкриття тут кількох фабрик. І це я вже мовчу про відібрану в мільйонів українців мрію "побачити Париж чи Лондон за людські гроші".

Висновок — це двійка з менеджменту і одиниця з паблік рілейшинз, по п'ятибальній системі.

Викликайте батьків в школу.