romkoreplikaСьогодні зранку тренд у суспільному обговоренні діянь наших народних обранців перейшов від прокльонів у площину, так би мовити, духовну. У Верховній Раді зареєстровано законопроект, яким запропоновано щоразу на початку пленарного засідання читати "Отче наш".

Богомільними депутатами, які підготували проект, стали шанувальниця секти догналітів Оксана Білозір, адепт секти садовістів Олег Березюк, безперечні володарі усіх можливих християнських чеснот  Юрій Павленко та Юрій Мірошниченко та ще п’ятірко богобоязенних обранців.  

Посполиті замислилися на хвильку і почали тихенько тішитися. Може, як помоляться нардепи, то і красти не будуть, і на совість працюватимуть. Гм… Як сказати… От у львівській міськраді вже багато років перед засіданнями моляться…

Хоча, можливо, причина тут не в самій молитві, а в її кількості. Бо одного «отченашу» явно замало. Молитися треба частіше, більше і ревніше. Тож, не будучи таким богомільним чоловіком, як наші нардепи, все ж дозволю собі нагадати, до кого б їм ще помолитися.

Почати радив би з молитв до святого Антонія, а кого він з якихось міркувань не влаштовує, то до великомученика Федора Тирона. Обидва ці святі завідують розшуками загубленого та вкраденого. Гляди після молитви знайдуться і гроші Януковича, і гроші Курченка. Після цього терміново треба молитися вже за тих, у кого ті гроші знайдуться. Тут у пригоді стане мученик Василь, який дбає за тих, хто подавився кісткою в горлі, або чимось іншим. Принагідно можна змовити молитву до преподобного Федора, який рятує від срібнолюбія.

Усі депутати мали би конче регулярно молитися до святого Петра за вдачу в нових починаннях і розвіюванні сумнівів щодо їх успіху. Прохання до депутатів від «Самопомочі»: моліться з усіма, бо святий Петро то не той Петро, що ви можете собі подумати.

При запуску нового заводу, фабрики чи просто якогось бізнесу треба молитися до апостола Павла чи святителя Василя Великого. От помолилися би вчасно, гляди і «Райнейр» нікуди б не відлітав, так і не прилетівши.

Парламентським фотографам неодноразово вдавалося зазнимкувати, як під час сесії народні депутати розглядають на своїх гаджетах нагих дів чи переписуються з коханками. Тому обранцям слід знати, що в боротьбі з плотськими пристрастями помічними є молитви до преподобних Мартиніана, Віталія, Марії Єгипетської та Сарри Єгипетської.

Добкіну-молодшому і, гадаю, не йому одному варто починати засідання навіть не з «отченашу», а з молитви до святого мученика Боніфатія та преподобного Мойсея Мурина. Ці богоугодці рятують від запою та інших шкідливих звичок, як, приміром, наркоманія.         

Ну й обов’язкова молитва для всіх. Після «отченашу» конче помоліться святому архангелу Уриїлу. За просвітлення розуму.