14080026 1283671961673744 1250463479176545004 nОк. Про заяви Трампа висловилися вже всі. Через мову пересварилися. Пости про політиків і політиканів залайкані місяць наперед. Хоч завтра ви знову будете лайкати все те дрантя, бо така ваша доля, дорогі парафіяни. А зараз спробуємо порозмовляти про громадянське суспільство. Ще точніше - про конкретний випадок. Кілька тижнів тому у нас на очах, бо його батько писав у себе на фейсбуці, помирав 12-річний тернополянин Роман Кулак.

У нього був скрут кишок. Хоча в тій лікарні ніби-то є спеціалісти і потрібне обладнання, але дитину 12 годин лікували тим, чого йому було категорично не можна. в результаті - некроз тонкого кишківника і більшої половини товстого.

Коли по факту відкрили кримінальну справу, то, зі слів батька, перше, що зробили жидачівські лікарі - спробували підмінити висновки УЗД.

Але про це не розповідають газети з перших шпальт, в телевізійних нових ви цього теж не почуєте. А, між іншим, з таких дрібничок і сформоване громадянське суспільство - з відповідальності кожного перед громадою за власні вчинки. У даному випадку, з поваги ЗМІ до громадян. Ну, ок. у нас вони приватні.

Ви скажете, що таких випадків по всій Україні тисячі. Ми нічого не можемо зробити. Нас ніхто не послухає. Відкупляться. Років надцять в одному місті вмерла жінка. Вмерла в приймальному відділенні лікарні. Поки чоловік шукав суму грошей, яку вимагали лікарі, вони, лікарі, в сусідній кімнаті пили, бо було свято.

Тим лікарям тоді вдалося викрутитися і ось знову схожа смерть через відповідальність. А завтра перед таким же лікарем може постати будь-хто з вас. Хоча, звісно, нікому такого не бажаю.

Перше, що ми можемо зробити, надати цій справі максимального розголосу. А далі - вимагати ретельного розслідування винуватих з їх заслуженим покаранням. Ми повинні це зробити! Навіть найлінивіші мусять підняти дупи! Навіть найзневіреніші повинні згадати, що вони люди!

Не заради крові чи помсти. А, щоби конкретно вияснити, чому так трапилося? Чого бракує в лікарні? Чого бракує лікарям? Щоби більше не було таких смертей. Хоча би во ім'я безпеки наших дітей!