romkoreplikaЗнаєте, я вже трохи пожив і багато чого в житті бачив. У тім числі й смішного, веселого та дурнуватого. Малим реготав з клоунів у цирку, підріс – тішився з кінокомедій Гайдая, та й зараз часом для підняття настрою можу перечитати Гашека, Ільфа з Петровим чи «Кайдашеву сім’ю». Але це все таки речі швидше ностальгійні. Старію, думаю. Мало, що веселить, як у дитинстві-юності. Аж раптом…

Дякую креативній команді Садового. Завдяки їй я знову відчув прилив юнацьких веселощів. Зізнаюся, як на сповіді: такого ідіотизму, як учора, я не бачив уже давно. А побачив я його у стінах Ратуші, точніше – у стінах ратушанської вбиральні, куди втрафив зі зрозумілих причин.  

Мимохіть кинув оком на цидулу, пришпилену біля вхідних дверей. Глянув і зчудувався. Документ називається – увага! – «Алгоритм дій щодо прибирання вбиралень». Автори цього надважливого документу працівники ЛКП «Ратуша-сервіс» чи хтось інший – люди вельми педантичні та відповідальні. Кожну дію визначено похвилинно. Так «на збір використаних паперових виробів із корзин» відводиться три хвилини, а, скажімо, на «прибирання унітазів дезінфікуючими засобами» - цілих п’ять.

algorutmЯ аж задумався, чи буде прибиральниця оштрафована, якщо на дезінфекцію витратить шість хвилин? І, відповідно, чи буде премійована, якщо з викиданням «використаних паперових виробів із корзин» впорається не за три хвилини, а за дві з половиною?

Потім я знову задумався, бо чогось ц цьому «алгоритмі» бракувало. Ага, ну аякже ж! Чому не встановлено часу справляння потреб. Очевидно, має бути якась градація. Дрібному клерку треба встановити хвилину і дві (в залежності від обсягу потреби), начальникам управлінь збільшити ліміт секунд на 30, керівникам департаментів ще по хвилині добавити. Ну а міському голові… Там, не побоюся такої пропозиції, і безліміт можна.

Жарти жартами, але, попри очевидний ідіотизм «алгоритму», я все ж віднайшов користь від його появи. Багато львів’ян не раз задавали собі запитання: а чим у Ратуші займається армія чиновників? Тепер будуть знати. Алгоритми для виходків складають.  

Шкода, що Шнобелівську премію цього року вже вручили...