21762035 1437756356261780 1392893932226824681 n9-й сезон вже традиційного для Брюхович відкритого турніру з любительського футболу «Кубок Брюхович» – завершився.

Турнір з любительського футболу  проводиться вже 9 років поспіль. Попит на такого роду змагання у селищі – значний. З кожним роком – команд зростає і кількісно і географічно. Люди приїздять в Брюховичі, щоб пограти у футбол. Для турніру – це «+» - люди приймають участь, їм це цікаво, подобається. Для промоції селища це теж «+» - бо турнір для відвідувачів асоціюється з Брюховичами. Тож варто закріплювати позиції і намагатись рости далі. А рости є куди. І мова не лише про футбол.

 Будь-які  регулярні турніри, масштабні заходи з різних видів спорту, активного відпочину на території селища – це виключно «+» для Брюхович. Адже тоді матимемо  промоцію селища, як місця –  де грають у футбол, бігають, катаються на лижах, велосипедах….і т.д. і т.п., або перефразовуючи –  активно проводять час і відпочивають. От нам і туризм з рекреацією. Думаєте гіперболізую… ніскілечки. Просто якщо до цих речей підійти з фанатизмом J (в хорошому сенсі цього слова), ентузіазмом, наполегливо і послідовно – то дещо хороше таки й виходить.

Фінансування (спонсорство) – це важливо. На одному ентузіазмі не виїдеш. Та  переконуюсь, що фінансування (а це вже не такі і великі кошти, особливо для підприємців) – інколи простіше знайти, ніж відповідальних, послідовних і відданих справі людей.  Тому мені надзвичайно приємно що за роки існування турніру, сформувався організаційний кістяк з яким хоч в вогонь хоч в воду. Зазначу,  що турнір проводиться на громадських засадах, тому усім, хто готовий фінансово і фізично допомагати та долучатися до цієї справи – респект і вдячність.

По умовах (інфраструктурі). Відносно любительського футболу - тут кепсько. Зважаючи на значну кількість учасників, останні роки граємо на  штучному полі навчально-тренувальної бази Карпат. Господарі поля всебічно сприяють,  що тішить і за що їм велика і щира вдячність. Та як не крути,  інфраструктура довкола поля не розрахована на такі великі турніри: нема де присісти, сховатись від дощу, впритул житлові будинки  і т.п. – все це лягає на плечі і нерви організаторів. А от якби у Брюхович було своє комунальне поле… з продуманим плануванням…. на цю тему фантазувати і мріяти можна багато. І потрібно. Кажуть думки матеріалізуються, мрії збуваються J

            На рахунок внутрішньо-турнірних проблем. Вони є. По мірі розростання турніру одні питання вирішуються, інші - з’являються. Тож постійно є над чим працювати, чого вчитися, що вдосконалювати. Тільки от бракує тих, хто готовий щороку фізично допомагати і жертовно віддаватися цій справі: тут треба і  час виділити, і померзнути, і помокнути, і поїздити,  і сміттячко руцями позбирати  т.д. та і тих, хто готовий розділити фінансове навантаження.

            Хоч погода цього року на фінальних матчах добряче підвела – та  все одно було футбольно J  В надзвичайно напружених  матчах, які супроводжувались проливним осіннім дощем: у вікових категоріях 7-10 та 14-17 років – перемогли діти з ФК «Карпати» з Брюхович, 11-13 років - діти з «ДЮСШ №4», 18-21 - хлопці з Чемеринців ФК «Золота липа»,  22+ перемогу здобули наші сусіди з села Бірки  ФК «Легіон».