12308602 10153018205916599 7652529301781549782 nОдин мій знайомий написав необачне про депресію і цей сонцесяйний депресивний флешмоб. Ну, написав і написав. Приблизно щось у дусі народної мудрості: працюйте і тоді не впадатимете в депресію. Щось таке. Здавалося б, дрібничка, піщинка. Що думав чоловік, те і сказав. Мав право? Безперечно. Оно про Каталонію всі мають право сказати, а про депресію – що, іно обрані?

Ну, і що він отримав? Правильно, він отримав усе, що годиться отримувати в таких випадках. Ще трохи і там почнуться звинувачення в образі почуттів віруючих у Святу Депресію.

Знаєте, я переконаний, депресія справді-таки існує. І я не думаю, що вона лікується/долається тільки роботою. Це було б занадто просто. Я знаю це з власного досвіду. Робота все іноді тільки утруднює і поглиблює. Депресія лікується курінням конопель, доброю музикою, чуйними порадами фахівців-психіатрів і психологів, вона лікується медикаментозно, спортом, дружніми розмовами, подорожами, гарними книжками, сексом і знову курінням конопель.

Але! Також існує природна або набута людська вольтанутість. (Щоб не сказати – їб...нутість.) І вона не лікується нічим. Ні сексом, ні коноплями, ні книжками, ні порадами, ні музикою, ні народною мудрістю. Нічим!

Думаю, якщо для чогось і справді потрібні ці флешмоби, то для того, аби люди, які розглядають fb як відкриту громадську психлікарню, газету "Порадниця", "Жовті сторінки людської душі", жіночу консультацію, істину в останній інстанції (де, втім, має бути все за їхніми правилами), збивались у зграї в коментах у нестійкі соціальні групи і під прапором своєї священної стигматизованості пиз…шили всіх, хто поставив під сумнів глибокі душевні рани і страшенно складні й непролазні хащі їхніх темпераментів, характерів, психічних конституцій, травм, комплексів і просто зай...бів.

Внаслідок цього виростає одне велике бінґо, урочисто-святковий win-win. Депресія знаходить вихід! А знайшовши його, одягає всіх навколо у свій зловісно-мокрий і кошмарно-обтислий ґумовий комбінезон. І перемагає! Тепер погано всім!

І слава Богу, що це не рак, мої любі друзі. Слава Богу, що не рак.

Джерело: сторінка ФБ Андрія Бондара