18157012 1313757438700304 247651775492562875 nЧесно кажучи не переймаюсь дискусіями навколо дивного предмету ХРИСТИЯНСЬКА ЕТИКА. Запитаєте, чому не переймаюсь? Немає приводу турбуватись.

Варто було б вести дискусію – якщо б це робилось дійсно як частина талановитої, продуманої, добре зробленої релігійної пропаганди. Тоді б дискусія про відповідність Конституції мала б сенс. Тоді б мало сенс говорити про доцільність подібних речей в школі.

А що маємо насправді? Дику, формальну халтуру. Нікому не цікаву халтуру. Як на рівні програм – так і на рівні підручників. Я вже про рівень викладання не кажу. Пересічні вчителі відчитують обов’язкові теми, які і їм не цікаві, і знань для цього викладання вони не мають. Діти вислуховують, не переймаючись. Ну ще може якийсь поп до школи завітає і щось там морально-занудне розкаже. І що?

Спосіб введення подібного предмету в школі дискредитує сам себе. Бо не цікавий дітям. А якщо дітей це не хвилює – для чого хвилюватись батькам? Хтось звичайно має зиск на цій халтурі. Хтось справді вважає, що він робить добру справу, пропагуючи християнські цінності. Але ж все це насправді фікція.

Раніш була ІСТОРІЯ КПРС. Тепер ХРИСТИЯНСЬКА ЕТИКА. Рецепти пропаганди однакові. І люди часто ті ж самі це роблять. І результат буде відповідний…