995090 805038586194942 4447753947925069172 n"Ранок з 1+1". В студії заступник директора інституту дослідження екстремізму Богдан Петренко. Сто двадцять разів повторили: "Булінг".

Знову "булінг"? Журналісти! Негайно припиніть мавпувати і нав'язувати мавпування українцям. Посадовці чи хто ви там, припиніть бездумно як попки повторювати: "Булінг! Булінг!"

Немає в українській мові слова "булінг". Є "буля", "булька". Ви про це говорите?

А що таке "інг" у кінці слова? Немає в українській мові слів із закінченням "інг". Якщо це процес, то в українській мові ці слова закінчуються на "ання", "іння" - малювання, ходіння, а не булІНГ. Бо якщо це українська мова, то булінг - це БУЛЬКАННЯ? Ну не доходьте ж до абсурду!

А якщо ви говорите про цькування в школі, про насилля, то так і кажіть, бо саме це мається на увазі, бо дослівно ПЕРЕКЛАДАЄТЬСЯ це слово, як "бикування", bull - бик. Чи почуєте ви в Британії чи Колорадо слово "цькування" чи "бикування"? Ні, не почуєте. Чому ж тоді на кожному кроці тицяєте українцям чуже слово, щоб ми його запам'ятали, щоб послуговувалися чужим, а не своїм? Чому притягуєте в українську мову чужорідне?

Чому в Чехії вигадують нові слова, ВЛАСНІ і намагаються не запозичувати?

Чому рік тому всі ЗМІ носилися з італійською новиною: "Сенсація! Італійський учень придумав нове італійське слово!!! Хто його батьки?! Хто його вчитель?! Яка неймовірна подія!"

І тільки в Україні, як неповносправні, повторюють за кимось. Припиніть замінювати українські слова іноземними. У нас є власні. Чому в Штатах чи Британії може вживатися слово "бикування, а в нас ні? Гаразд, не підходить "бикування"- "цькування". Не подобається. Зверніться до інституту мови Національної академії Наук. Уявляєте, є в нас така структура! Зверніться до кафедр мови вишів. Запитайте, як українською буде "булінг", придумайте врешті ще одне слово. Залучіть суспільство до обговоренння, до творення. Задайте тон, дайте тему, поведіть за собою. То ви ж і ведете. Куди?

Ну припиніть же ви бути мавпами!

Люди! Допоможіть донести в їхні слухала! Ну скільки можна?

Мовознавці! Чому ви мовчите? Чому віддаєте нашу мову на розтерзання чужим словам і неукам?