22140880 884286808390434 2860175981501827707 nОдин з популярних міфів, який активно культивується в націоналістичному середовищі як в середині так і з-зовні: «Націоналіст повинен бути бідним і гордим». З другою частиною фрази цілковито погоджуюсь, адже гордість – одна з складових поняття націоналізму. Не можна бути національно свідомим без почуття гордості за свій Народ, свою Землю, своїх Предків та свою Батьківщину. Категорично не погоджуюсь з критерієм «бідності» як визначальною ознакою націоналіста.

Звичайно, що ніхто так прямо та буквально не вимагає бути бідним, але давайте задумаємось, які фрази звучать часто-густо в розмовах та дискусіях: «він буржуй, він наживається на людях, от набудував кіосків і продає...а ще націоналістом називається», «та фірма наживається на націоналістах бо продає символіку/одяг/спорядження (на вибір), а директор такииий патріот», «ага, ця партія підтримує бізнесменів, ату їх..., а ще націоналісти», «він їздить на такій машині/одягається в такий бренд, мабуть вкрав..., так от націоналісти жирують», «от як би він був в регіонах, то міг би такий годинник носити..., а ще націоналіст», тощо. Інформація смакується, шквал критики та «порад» і «настанов» на кшталт «краще б...» сиплеться з усіх усюд і знову випинається в культ бідність і сірість.... Друзі, а чи обійдетесь ви, в принципі, без хліба, одягу, спорядження тощо? Так чому, коли ці об'єкти перебувають в руках українців - вони стають ворожими і «безідейними»? Погоджуюсь, в середовище націоналістів пролізло багато «ділків», які називаючи себе патріотами, просто роблять бізнес, добравшись через націоналістичні організації чи партії до важелів впливу, та це не означає, що для того щоб бути націоналістом необхідно нічого не мати. Навпаки. Наявність власної прибуткової справи дозволяє бути незалежним від чужих фінансів, мати власну думку, яка не коректується «спонсором» від організації/партії. Ви вільні у виборі та у пересуванні, якщо не обмежені у фінансах.

Таке деструктивне мислення навіяно лівацькими впливами в націоналістичних рухах. Ніяких спільних багатств і «кормушок» , ніяких колективних відповідальностей – кожен відповідає сам за себе, працює на себе і сам приймає рішення. Лише індивідуальна відповідальність дозволить людині розвиватись у всіх царинах.

Дивно дивитись на обдертих і «гордих», які шукають покровителя для вирішення їх «великих ідей». Пам'ятайте, жоден покровитель не буде на «волонтерських засадах» забезпечувати голодних, але «ідейно правильних» з часом за всі «блага» потрібно буде відпрацьовувати. Так і побудована більша частина партій та організацій – все ідейно вірно, але «є одне але».

Тому кожен, хто позиціонує себе як націоналіст, повинен намагатись отримати грамотну профільну освіту, яка забезпечить йому в перспективі необхідну кваліфікацію та, як наслідок, достатній заробіток для того, щоб не потрапляти під вплив «торговців»від політики. А націоналістичні партії та організації повинні зосереджувати свою увагу на підтримці малого та середнього бізнесу своїх співвітчизників, який повинен працювати на розвиток Держави в цілому. Адже Національна Ідея це не гасла «Слава Україні»-«Героям слава», а налагоджена структура та комфортна система існування титульної нації в межах її історичної території.

Учітеся, брати мої, думайте, читайте.... набирайтесь знань та досвіду і в перспективі розвивайтесь як самостійна фінансово-незалежна суспільна одиниця. Пам'ятаєйте ми українські націоналісти! Нашим орієнтиром є гасло Провідника С. Бандери "Покладатися на власні сили". Отож, покладаймося на власні сили та гуртуймося. Разом – сила!

Джерело: Site.ua