19895078 10214361770144562 790830471014767108 nВід імені всіх неуспішних некрасивих тьоток старше 30 років хочу просто звернуть вашу увагу от на шо.

Коли був скандал з заступницею міністра Анастасією Дєєвою, яку призначили без досвіду роботи чи хоч якоїсь корисної освіти, але відома вона стала після її фоток зі спермою на животі, окрім хейтерів були ще й захисники. Їх основною тезою було те, що Анастасія - молода дівчина з європейською освітою, яка знає кілька іноземних мов і має, хоч і формальний, та десятирічний стаж роботи. До речі, в офіційній біографії Анастасії на сайті МВС значиться, що вона "Вільно володіє англійською та французькою мовами (середній рівень)". Тобто, про мови теж була трохи брехня.

А що ж з рештою історій? Пам’ятається, ніби Дєєва мала займатись євроінтеграцією та, що всюди озвучувалося як головна її задача, реформуванням пожежної служби. Ще у березні 2017 в інтерв’ю вона розказує, як важливо реформувать ДСНС, які причини того, що пожежна служба неефективна, хоч от мені здається, що це чи не єдина ефективна структура, яка працює в Україні. 

Проходить час і ми читаємо ще там якісь женскіє інтерв’ю шо Анастасія любить завєрнувшись в тьоплий клєтчатий плєд висаживать городской огород. Адже так важливо в місті їсти свіжі овочі. В жовтні ми бачимо, що Дєєва ходить на уроки гончарства.

А тепер виявляється, що весь цей період Анастасія працювала над протидією домашньому насильству і створювала підрозділ ПОЛІНА - від слів поліція і насильство. Вперше інформація про це з’являється в липні 2017 на сторінках DW.

З початку листопада починається активна медіапідтримка проекту. Перші перемоги і надалі обіцяно ще. 

Я це все до чого. Пам’ять же ж нам всім не відшибло. Тема про домашнє насильство дуже важлива. Але що там з реформою ДСНС? Що там з дружинами добровільними пожежними? Діють? Реформовано? Якісь нові пілотні регіони задіяні? Може все робиться, просто в комунікації провал якийсь і не чути.

Бо ж не буває так, аби людина у вільний між вирощуванням городского огороду і приватними уроками гончарства час реформувала пожежну службу, а реформувалася протидія насильству в сім’ї.

То де ж почитати про успішну реформу ДСНС? Хто тепер її опікає і просуває? Чи вже все?