22489760 1430910120349797 5275692940160943292 nНарешті, можна було вже мріяти, що буде діставатися з "бару" все, що було під кодовою назвою " не чіпай, то на Новий рік". Пепсі-Кола євпаторійська, "Курочка Ряба" в округлій пудельці з чоколядовими яйями в соломі з папірця, "Спартак" і "Жар-Птиця", кофейне згущене молоко, югославські м'ятні і апельсинові лікери і решта дехвіцити готувались і ховались по хаті не ретельно, але з частковими перевірками.

За вікнами на вулицю починали звисати сітки-авоськи з замерзлими тушками м'яса, покриті варствою сніга. Між подвійними вікнами прокладувались старі ковдри, а в товстих польских мурах кам'яниць, в саморобних шафках під підвікониками зростали гори консервації.

Ближче до Миколая в "барі" з'являлось "Савєцкое Шампанскоє" і той вово, як його, Конь Як ☆☆☆☆☆. На дворі біля Дуклі продавали ялинки. Матюками крили, коли пасували їх в дерев'яні хрести-підставки: ніякої обробки, ні води.

Найстараніші городяни несли відро піску, ставили ялицю і прикрашали , затуляя відро ватою. Все було напоготові до Свят, які починались вже на початку грудня у галичан. Татусі приходили з роботи піддаті, мами сварились, діти на Трофейці і на Циті ганяли на санчатах.

Бо то були Свята, а нє празнікі.