10660126 1659253441007848 4796536917279188018 nДавно... "меня терзают смутные сомненья". От розказують люди про Європу. Собак десь там в цивілізованих країнах. Як всі вийшли з песиками на галявини, в парки, магазини і т.п. і гуляють. Болонки, чіхи, ротвейлери, піти і т.д., і т.п. Боже збав мати намордник чи повідок. Відразу всі знають, що собака якась психічна і шарахаються від вас. Бо всі інші спокійно гуляють і ходять без всього.

Ну от ми, тутешні собачники. Ніби всі притомні, ніби начитані. Але вічно то тут, то там хтось когось вкусив, напав, то просто погаркались. Чому??? Обоє господарів - свідомі. Але єдиний вихід - повідок, намордник, бо буде біда! Як так? Ми ж не хочемо біди! Ми не вчимо так собак!

До вчорашнього вечора я не мав відповіді на це питання.

Сьогодні - маю! Та бо ми - ідіоти! Радянські ідіоти багато в чому!

Сидіти, скакати, лежати, голос, дай лапу...

Скажіть мені кожен, хто має вдома собаку? Ви дійсно коли її брали хотіли мати вдома раба, котрий зі страху перед вами надзвичайно чемно виконує всі ваші команди? Строгачі, шокери, першим зайти в хату, не дати їсти, поки сам не поїв, і т.д., і т.п. нісенітниці?

Чи ви планували, що у вас з'явиться новий член сім'ї? Скільки разів на день ви даєте команду своїй дитині "Дай лапу!"? Ви не можете пояснити собаці, що добре, а що погано? Чому не можете? Чим і як вас сприймає, розуміє Ваша собака?

Що ви зробите, коли у вашій сім'ї з'явиться глухонімий новий член сім'ї? Будете дико кричати "Лежати!"? Чи просто вчити мову жестів?

Навчіться розмовляти з собакою на її мові!

Sandra Beregovenko LembergchowHarmonic Dog - хендлінг, зоопсихологія та сучасні методики виховання собак... розрив мозку на 10-ій хвилині семінару. Розумієш, що ідіот ти, а не твоя вперта чи дурна собака.
Шість сторінок тез, в яких я вже сьогодні важко розбираюсь та згадую. Це було дуже корисно та пізнавально. Багато і мало. Треба повторити.

Люди, собачники! Благаю вас, навчіться розуміти своїх собак! Відходьте від дурнуватої тюремно-зеківської кінології основою якої є ламання собаці психіки, підкорення, приниження, біль.

Метод повороту корпусу я вже попробував. Повертатись і знову агресувати Бася перестала з третього разу. Звісно, що буде ще, але шлях я вже зрозумів.

Ну і в снігу сьогодні рано вранці ми вже полежали. 

І їли разом. 

Пробую виправити те, де наробив помилок протягом двох років!

24775074 1948473752085814 9019926273362003241 n
"Фото з інтернету. І зовсім не випадкове. На подумати"