13237662 1024112167637556 9146836272336336553 nНу, з першою ластівкою!

Верховна Рада вчинила сьогодні хоч якісь притомні кроки, аби злісні неплатники аліментів відчули дискомфорт, позбавляючись права водити авто, чи подорожувати світами. Покарання не кримінальне, наразі, але у випадку коли чоловік бикує, відмовляючись допомагати своїй дитині, держава залишає за собою право примусити його до суспільно-громадських робіт. А гроші віддати покинутій дитині. Це крапля в морі, проте...

Скажіть, скільки жінок терпить величезну моральну, а часом й фізичну наругу, бо боїться, покинувши покидька, позбавити дітей гідного утримання? Не буду оповідати ці жахливі за приниженням історії.
Розповім іншу.

У моїй журналістській практиці був один цікавий сюжет для цілої телевізійної програми. Наша жінка виїхала в Італію. Там дуже щасливо одружилася. Бачила відео - це справді була феєрія кохання.

Чоловік - італієць. Його родина мала три власних готелі в центрі одного з туристичних міст Італії. Четвертий - віддали їм, молодій родині. Саме той, четвертий, не був їх власністю - орендувався. Раптом власник будинку вирішив його продати. Загроза бізнесу була дуже серйозна. Молоде подружжя вирішило взяти кредит і викупити будинок. Так і зробили.

Згодом, чоловік написав молодій дружині, котра якраз відлучилась надовго у справах у інше місто, що вбачає за доцільне розлучитись, бо так зручніше провадити бізнес. Наводив якісь вагомі аргументи. Він винайняв адвокатів і провів процедуру розлучення в Україні. Заочно.

Дружина не встигла оговтатись, як виявилось, що причиною розлучення був не бізнес, а інша жінка, з якою тепер уже колишній, негайно оформив шлюб. А борги за будинок залишились українці.
Звичайно був суд. Для італійця - фактично присуд. Кримінальна справа і увязнення.

Тоді я уперше дізналась про те, що чоловік у світі, якщо вирішив розлучитись, чи якщо з ним вирішила розлучитись дружина, надавши докази у подружній зраді, до кінця її життя (або хіба б до того часу, коли вона знову вийде заміж) зобовязаний надати її таке матеріальне забезпечення, яке вона мала у шлюбі: такий самий будинок, такого самого класу авто, прислуга - значить прислугу, ті самі до копійки кошти на проживання. Не дітей! Дружини. Можете вважати це по-радянські несправедливим, неймовірним, але як на мене, це була та штука, що зупинила галопуючу "сексуальну революцію".

Вибір подружжя став усвідомлений. Так само, як нескінчені заміни однієї жінки на іншу, "новішу".
Тобто, люби на здоровя, скільки хочеш, але не каліч, не лишай за собою зла. Не можеш бути відповідальним за свій член, держава його контролюватиме сама.

Оця наша фішечка, прийнята на ВР, то такий слабкий світанок у звільненні жінок від наруги, а дітей від напівголодного існування і приниження бідністю.
І я теж його вітаю. Сподіваюсь - далі буде!

Нагадаємо, за несплату аліментів відтепер позбавлятимуть водійських прав та права виїзду за кордон та притягуватимуть до громадських робіт.