11108325 850834901630567 538592421203497595 n"Кіборги". Навмисно не йшов у перші дні. Відкладав задоволення. 
Ідеологічно правильно розставлені акценти в діалогах. 

1). Претензії толераста Мажора до націоналіста Серпня а ля ви все проср@ли, ви країну проср@ли… взагалі шикардос. Як це знайомо. Кого він мені нагадує цей Мажор? Не ходить на вибори або голосує за гівно, бореться, як тільки може з націоналістами, але Україну проср@ли націоналісти і вони у всьому винні. Все логічно, Мажор же ж українець!
2) Мова - зброя. 
3) Гоголь, як уособлення малоросійства - зрадник.
4) На зміну московскава міра ви, толерасти, хочете тут збудувати ліберальний світ, розмиваєте кордони, стираєте ідентичність, але, якщо ви захочете колись до дому то куди ж ви повернетесь, якщо дому вже не буде?
5) Основні герої - українськомовні. 
6) Командири - українськомовні, все вірно, як у французькому легіоні офіцери франкомовні. 

Після діалогів за участю націоналіста Серпня, вояки просяться до нього в групу. Посил? Націоналіст - це надійність, сила та майбутнє України. Сподобався Старий з Миргорода. Автентична Україна - такі її держать. Після загибелі Серпня саме він продовжує його справу - опитує новачків про мотивацію в цій війні. 

Про слабкі сторони фільму не буду оповідати. Ось коли зроблю бомбезний фільм покритикую Кіборги. Кращий український фільм на військову тематику. Фільм потрібен нам. Багато питань ставить, спонукає до роздумів, дає відповіді, оптимістичний, надзвичайно реалістичний. Кого не зачепила Революція Гідности, війна, повсякденна боротьба за Україну - той і не відчує Кіборгів. 

Женя Нищук, котрий зіграв роль священика - найгірше зіграв. Постановочним, пафосно-театральним голосом промовити молитву над Серпнем - то так треба ще вміти, але добре, що в кадрі був лиш хвилину. Ну і пісенька в титрах вакарчука з розряду "мамо вміли приготувати та не вміли подати" геть випадає, бо співає її не Мажор з фільму, котрий за Україну воює, а гівнюх для, котрого ця війна не його. 

Добре, що фільм зняв татарин, котрий пережив окупацію, а не наприклад представник тилу, всезнаючої львівшької интилигенції, тоді головним героєм був би не націоналіст галичанин Серпень, а львів'янин Садовий.

P.S. Цікаво, які країни закуплять Кіборги, бо діалоги будуть "розривати" і толерасну Европу.