378183 101127626705772 1046793239 nГазету «Ратуша» - НЕГАЙНО ліквідувати!!!

Виглядає, що саме ТАКЕ завдання поставив перед своїми клерками міський голова Андрій Садовий.

Ще в грудні 2017 року, за вказівкою міського голови, питання про негайне роздержавлення львівської комунальної газети «Ратуша», яку я маю честь очолювати вже 12 років, було винесено на розгляд депутатської бюджетної комісії. «Панове! – намагався я ще тоді пояснити депутатам. – Та це звичайне «кидалово»! Зараз ви дружно проголосуєте це питання, а вже у січні 2018 Садовий винесе його на розгляд сесії ЛМР, вона ПОЗА ВСЯКИМ СУМНІВОМ відразу ж за це проголосує і вже через два місяці ЛКП перетворять в ТзОВ і Садовий заявить: «А чого це ми маємо давати комерційній структурі БЮДЖЕТНІ кошти?!» І весь 2018 рік, який би у «Ратуші» мав піти на роздержавлення (читай – пошуки інвестора) буде пущений коту під хвіст!!!» Юрист ЛМР заявила: «Та що Ви таке говорите? Давайте ми просто проголосуємо, а на сесію в січні виносити не будемо?!» - «Давайте! – радісно погодились члени бюджетної комісії на яких чекала ще маса інших цікавих питань. І проголосували. А вже 25 січня 2018 року на першій цьогорічні сесії питанням №15 стоїть Ухвала «Про припинення діяльності газети «Ратуша» і перетворення з ЛКП в ТзОВ…

Бургомістр Садовий намагався знищити наше видання неодноразово. Саме за професійну діяльність. Невміння керувати елементарними господарськими процесами, нищення архітектурної спадщини Львова, корупційна складова багатьох рішень ЛМР, лобіювання через бюджет інтересів любої його серцю «Самопомочі», транспортний і сміттєвий колапс – все це можна було прочитати в «Ратуші». І меру це було (із зрозумілих причин) жахливо неприємно. Він кілька раз нас просто не фінансував і недофінансовував, по «беспрєдєлу» знімав мене з посади через сесію (суд поновив мене на посаді і скасував ухвалу сесії), насилав невмотивовані перевірки і оббріхував через ЗМІ – і весь час опинявся у програші. Найбільше проблема в тому, що ЖОДНОГО РАЗУ Садовий за свої дії не відповів! ЖОДНОГО. І саме тому він вирішив не спинятись.

ТЕПЕР по суті. 1 січня 2016 року в Україні розпочався процес реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ. Подією, яка дала старт зазначеним змінам, стало прийняття Верховною Радою України 24 грудня 2015 року відповідного Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Під цю оголошену державою приватизацію потрапила і газета «Ратуша». Часовий проміжок на цей процес – 2016 - 2018 роки. У 2016 - 17 роки «Ратуша» належним чином пройшла усі процедурні щаблі. А отут, непокараного за попередню правову сваволю Андрія Садового, вкотре підвела нетерплячка. Він нагадав собою героїв анекдоту нетерплячих селян, котрі зранку картоплю посадили, а увечері вже викопали і з’їли. Причину поспіху аграрії пояснили просто: «Дуже вже їсти хотілось!!!» Так і Андрій Садовий. Він випадково забув, що на роздержавлення виданню відпущений весь 2018 рік.

В Законі чітко зазначено: «Перший етап реформування – протягом одного року з дня набрання чинності зазначеним законом, тобто з 01.01.2016 по 31.12.2017; другий – протягом наступних двох років, тобто з 01.01.2017 по 31.12.2018. Другий етап реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ та редакцій, завершиться наприкінці 2018 року» А не так, як вигадав добродій Садовий і його весела К! В січні проголосуємо – в березні зареєструємо, в квітні – на свободу з чистою совістю! Щодо свободи, то ми завжди були вільними, щодо чистої совісті – ну, не меру Садовому визначати рівень і стан нашої порядності )) До речі, юристи ЛМР, окрім того, що ви обмежуєте наш час в пошуках інвестора, зверніть увагу що п. Садовим пропущено строк щодо прийняття рішення на реформування. Він не має перевищувати місяць після звернення редактора і протоколу працівників. Так що теперішній поспіх є просто несолідним.

І невипадково ліквідатори газети забули (? –М.С.) і про те, що сьогодні в користуванні редакції перебуває приміщення на площі Міцкевича 6/7 у Львові загальною площею 83 квадратних метри, котре вже не перший рік намагається прибрати до рук таке собі об’єднання «Самопоміч». Чули про таке? І ми чули. Редакції в міськраді закидають: «Так ви цим приміщенням все одно не користуєтесь!» Звичайно, не користуємось, адже нас до нього «Самопоміч», яка встановила двоє власних дверей і кілька власних замків, просто НЕ ДОПУСКАЄ. А усвідомити те, що тепер нам би мали ЗГІДНО З ЗАКОНОМ передати це приміщення в оренду на 15 років ціною 1 гривня на рік – це для декого просто початок руйнації встановлених норм світосприйняття! Усі наші скарг на цю сваволю впираються в глухий кут, як тільки чиновники чують, що сваволею займається саме ГО «Самопоміч», яке створив і опікає львівський бургомістр Садовий. Можна б було звернутися за допомогою до депутатів від більшості у львівські міській раді, але оскільки вони усі від партії «Самопомочі», то робити це просто безглуздо.

Проект цієї ухвали я, як редактор, наразі не підписав, бо «Ратуша» підготувала текст альтернативної ухвали по цьому ж питанню і розіслала його на всі депутатські комісії. Зараз очікуємо на результат, бо маємо надію, що не весь депутатський корпус пан бургомістр «підбив» під себе велеречивими обіцянками і солодкими словами. Чи ми помиляємось? Трудовому колективу я пообіцяв скинути цей текст в соцмережі. А потім взяв – і зробив.