20431444 10155564578929793 6299171213566240486 nКорупція? Ні, головна проблема нашого суспільства це байдужість та апатичність.

Розкажу дві історії.

В Данії, в мого товариша, батько близько 20-ти років в політиці, щось на кшталт обласного депутата. За відгуками людей - дуже толковий та чесний. Але він програв останні вибори. Програв, адже журналісти зробили фото, як він на службовому авто (його власне авто зламалося і було на сервісі), в суботу (вихідний день), їздив та розклеював власні афіши. Він це робив не так як в нас (на стовпах, підїздах), а у спеціально відведених місцях. Але виборці йому не пробачили, що він використовував авто, куплене на їхні податки. 

Все, його політична карєра завершилась, незважаючи на солідний стаж та всі попередні досягнення.

А в одному з міст Рівненщіні відбувалися дебати кандидатів на посаду голови. Джон Сміт, багаторічний голова, був відомим та багатим бізнесменом, щороку потрапляв у всілякі корупційні скандали, але завжди виходив сухим з води. Петро, проста та щира людина з народу, все життя пропрацював майстром, дуже хорошим майстром, всі казали що в нього золоті руки та мудра голова, ви не знайдете жодну людину, щоб могла сказати про нього щось погане. Але Петро програв вибори. Адже "що ж він за господар, якщо за стільки років не зробив ні бізнесу, ні хату трьох поверхову не вибудував? Як він буде містом керувати? Джон? Джон мудрий керівник, дивись який в нього бізнес"

Всі Українці хочуть в Європу, хочуть жити достойно, але й далі вперто голосують за таких Джонів, пестунів долі. 
Або взагалі ігнорують вибори.

То може шлях в Європу слід почати зі зміни нашої ментальності? 
Чи й далі будемо вірити, що ті, хто роками обкрадає Україну, в один момент стануть чесними?