1666346Євген Єремеєв, старший брат власника групи компаній “Контініум” (WOG) судиться з невісткою та дітьми за квартиру на 350 м кв в центрі столиці.

Регіонал з людським лицем. Так журналісти називали покійного депутата та знаного бізнесмена Ігоря Єремеєва. Хоча він і дня не був в складі скандальної політсили, однак пройшовши ряди “Єдиної України”, “Аграрної партії”, йому таки приписували близькість з цією скомпрометованою партією. Саме з нею він голосував за антидемократичні драконівські закони, проте за пару днів відкликав свій голос та ініціював процедуру визнання недійсними частини голосів. Був покійний і в групі депутатів, яка ініціювала вивід силовиків з центру столиці в дні розстрілу мітингувальників.

Підприємницька діяльність давалась йому краще політичної. Стрімкіше та успішніше. Ще юнаком на зародженні Незалежності він створює приватне підприємство Континіум разом зі своїм другом та одногрупником Степаном Івахівим. Починали з пошиття одягу, разом шили модні на той час шкіряні куртки. Разом це буквально, саме вдвох в орендованому господарському приміщенні сільської школи. Зараз це багатопрофільний концерн основним активом — мережею заправок. В різні часи статки покійного бізнесмена сягали від 50 до 410 мільйонів доларів.

Смерть в розквіті сил

2015 рік –Україну сколихнула новина про смерть волинського бізнесмена Ігоря Єремеєва. Після жахливого падіння з коня Єремеєв-молодший отримав травми несумісні з життям. Не допомогли йому і кращі швейцарські лікарі - невдовзі Ігоря Мироновича не стало.

Смерть олігарха викликала неабиякий резонанс. Усі ЗМІ навипередки заговорили про поділ частки бізнесу Єремеєва, адже охочих отримати ласу долю виявилось чимало. Однак у Ігоря залишились законні спадкоємці - дружина і двоє дітей. Проте заповіту бізнесмен не залишив - власне з цього місця і розпочались справжня боротьба.

Міжусобиця

Несподіванкою став похід брат покійного олігарха проти племінників-спадкоємців. Принаймні такий висновок можна зробити з документів, які потрапили до рук журналістів «Форпосту».

В позивній заяві чітко чорним по білому написано: «Стягнути з Єремеєвої Тетяни Вікоторівної на користь Єремеєва Євгена Мироновича майже 22 мільйона гривень і ще по чотири мільйони з дітей».

Поміж рядків, на нашу думку, мова йде про квартиру. Євгеній Єремеєв позивається до суду, аби забрати у доньки, сина і дружини мертвого брата помешкання.

Пентхауз з центрі Києва Ігор Єремеєв ще 10 років тому взяв у багаторічний кредит. Є така риса у бізнесменів все вкладати у справу, як самі кажуть, “в оборот”. Квартира в центрі української столиці має захмарні розміри - понад 300 квадратних метрів. Сама площа без ремонту коштує понад 2 мільйони доларів. За життя покійний встиг погасити лишень 1 мільйон 200 тисяч в стабільній американській валюті. Решту, згідно з додатками позову, 900 тисяч сплачує брат померлого, чим і засвідчує нібито своє право на квартиру.

І вже 16 листопада 2017 року Ухвалою Печерського районного суду Києва в рамках забезпечення позову було накладено арешт на шестикімнатну квартиру та машиномісце, яке належить Відповідачам. Тобто дружині і дітям.

Сама Тетяна Єремеєва у своїх інтерв’ю запевняє, що всі спроби забрати квартиру – це справа рук колишніх партнерів Лагура та Івахіва.

«Усі фінансові махінації розпочались ще у 2015 році. Якраз в той період, коли Ігор Миронович був у безсвідомому стані, а ми з дітьми знаходились біля нього в клініці. В той момент відбувалось вилучення його документів, його особистих переписок, його особистих телефонів, скриті були сейфи. Я відразу щось запідозрила. На моє питання, чому це відбувається без нашої присутності та чому забираються всі документи - мені відповіли, що так потрібно», - розповіла в одному з інтерв’ю Тетяна.

Люди, які знають Євгенія Єрємеєва переконані, що чоловік він скромний – так би мовити, тінь успішного брата. То звідки взяв гроші на викуп і для чого намагається забрати квартиру у племінників – ми вирішили з’ясувати у рідному селі Євгенія.

- Чиє це село? – Єремеєвих!

Село Підгайці, околиця княжого Луцька зустрічає нас тріскучим морозом. Шукаємо помешкання старшого брата Євгена Єремеєва.

Інформацію розпитуємо у місцевої поштарки

-  Шукаємо вулицю Гоголя.

-  Який номер?

-  13? - уточнює місцева поштарка.

-  Там має жити такий собі пан Єремеєв.

-  Ну, то не 13! 33, наполягає вона. Але я не знаю, чи він там живе.

- В судовому позові значиться, - наполягаємо ми.

- Адрес значиться, але він там не живе, узагальнює жінка та показує нам рукою напрямок руху.

За її допомогою швидко знаходимо потрібну адресу, зазначену у позові. Хата особливою розкішшю не вражає — добротний будинок на два поверхи. На дзвінок у двері нам ніхто не відповідає. Натомість виходить сусід — дебелий чолов’яга з широкими вусами.

 - Підкажіть, будь ласка, чи у вас в сусідах мешкає Єремеєв Євген Миронович?

- Дружина живе, але вони розвелися. Він зараз живе в себе в селі, - розповідає сусід та сипле подробицями. - То його жінка, вона хату на себе переписала.

- Його вже тут давно нема? - перепитую.

-  Нема, - розводить руками. Питаю його, чи в курсі він сусідських розбірок за майно, зокрема нерухомість в столиці. 

-  Та це та — меншого! Це Ігоря! - дає зрозуміти сусід та попрощавшись вертається до себе на обійстя.

Як ми зрозуміли, під словосполученням “в себе в селі” сусід мав на увазі Острожець. Це вотчина Єремеєвих. Воно розташоване за якихось 22 кілометри від Луцька, однак, адміністративно це вже Рівненська область. Невеличкий переїзд і ми там.

Селяни знову швидко допомогла нам зорієнтуватись - помічаємо величезний будинок. Віддаємо належне господарям, їхні статки не ховаються за височенним парканами на кшталт Межигір’я. Металеві прольоти зі ставцями. Доповнюють це високі секвої по периметру самої загорожі. Допоки розглядаємо, до нас виходить охоронець, старший дядько у військовому однострої без шевронів, та питає. кого шукаємо.

- Нам потрібен Євген Миронович або Галина Василівна, - кажу про старшого брата матір нардепа.

- Галина Василівна хвора, щойно з лікарні приїхала, казали її не турбувати. Євген Миронович в Луцьку - там його шукайте, - радить охоронець.

І справді, буквально перед нами на обійстя заїжджав білий джип бізнес-класу. Звідтіля виходила старша жінка, якій водій допомагав відкрити двері та під руку зайти в дім.

- Я по тій судовій справі, - пояснюю охоронцеві.

- Я нічого не знаю — не суджусь ні з ким. Ви мені пробачте, мушу йти, - каже чоловік та повертається до себе в оглядову будку.

Чи знає матір про конфлікт в сім’ї – ми дізнатись так і не можемо, не виключено, що жінку банально ховають від журналістів.

Спробували прояснити ситуацію в сільського голови, проте він відмовився зустрітись, мотивуючи це невідкладними справами.

- Я в селі, але зайнятий, - пояснює Тарас Гордійчук, сільський голова села Острожець. - Щодо цієї ситуації — на жаль, не чув. Там сімейні чутки, то їхня справа.

Місцеві жителі про конфлікт знають теж тільки з чуток.

-  Про суд знаєте?

-  Там жінка судиться.

-  Напевно і ви до кінця не взнаєте що насправді.

-  Так. 

Тай хто піде проти багатих односельчан, які точно можуть стати в пригоді селянам.

-  Поміг, поміг, багато поміг для села. Зробив дороги. Зараз брат допомагає. Якби не вони, то я не знаю. Хата в хату поміг. Люди йдуть за поміччю туди на фірму.

Та, загалом, історія з першого погляду виглядає нелогічною. Навіщо брату покійного забирати квартиру у братової і рідних племінників, звідки Євген взагалі взяв такі гроші, щоб викупити кредит і найголовніше - хто реально стоїть за цими оборудками? Пригадаймо, з чого починався конфлікт. В силу зібраної інформації ми ставимо під сумнів, що Євген Єремеєв, лишень тінь свого успішного брата, став повноцінним гравцем та особисто займається перерозподілом накопиченого.

AS 1 AS 2 AS 3 AS 4 AS 5 AS 6 AS 7

 

Руслан Оруджев, відділ розслідувань «Форпосту»