1 2345ens658964hot 3Попри надзусилля української влади реформувати поліцію, на місцях, на жаль, продовжують працювати люди, які і досі живуть за принципом "кришування".

І замість захищати життя, здоров'я, прав і свобод громадян України, іноземних громадян, осіб без громадянства, протидіяти злочинності, охороняти громадський порядок, власність, забезпечувати громадську безпеку, приділяють чимало часу відстоюванням інтересів окремих бізнесменів.

Днями керівник Сокирянськоі поліції Роман Бандуряк разом, так виглядає, з колегами, не допустив судового виконавця до законного вилучення товару на користь Львівської фірми - виробника фруктових соків та пюре. Здавалося б банальний господарський спір, який міг вирішитись «по-любовно», не лише переріс у тривалу судову тяганину, але й став лакмусовим папірцем для місцевої поліції.

1 43n6s78649hot 3 1 860065nsh64ot 3

Львівська фірма віддала на зберігання товар до “Сокового заводу “Сокирянський”, керівником якого є Лапань Ю.П., який згодом забрати не змогла. Ще 30 серпня 2018 року Господарський суд Чернівецької області наказав повернути сік львівському підприємству. 15 січня 2019 року було відкрито виконавче провадження, а 5 лютого люди, одягнуті у поліцейську форму, чомусь не допустили судового виконавця на територію “Сокового заводу “Сокирянський”.

“05 лютого 2019 року на території заводу ТОВ "Соковий завод “Сокирянський", що у місті Коболчин, Сокирянського р-ну, Чернівецької області невстановленими особами одягненими в службову форму поліцейських вчинено опір судовому виконавцю при виконанні ним Рішення Господарського суду Чернівецької області про витребування товару”, - пояснює представник львівської фірми.

1 346en569shot 3

"Ми були настільки вражені поведінкою Романа Бандуряка, що не одразу зрозуміли як реагувати. Уявіть собі, коли ви намагаєтесь, згідно чинного законодавства України, повернути свій товар, а в результаті отримуєте опір, в досить агресивній формі, від людини, яка власне і є представником закону" - продовжує розповідати представник Львівського підприємства.

Дана посадова особа спочатку взагалі відмовлялась пред’явити будь-які документи, які б посвідчували особу. Далі чоловік наполягав, що відповідає за безпеку на підприємстві.

"А далі почався сюрреалізм, бо на підмогу, як виявилось шефу, приїхало дев’ятеро поліцейських, які в жорсткій формі, просто виштовхали з території Сокирянського сокового заводу і нас, і судового виконавця".

Звичайно сподівання на мирне врегулювання конфлікту у львів'ян розвіялось і тепер підприємці, зокрема через максимальне опублічення діяльності керівника Сокирянськоі нацполіціі, намагаються домогтись справедливості.

Вже зараз, на такі дії, "начебто" правоохоронних органів, було зареєстрована заява про відкриття кримінального провадження через перевищення влади та службових обов'язків. Також за статтею умисного невиконання вироку, рішення, постанови суду, що набрали законної сили на керівника підприємства боржника Лапаня Ю. П.