5791f54411ade 1200Впродовж березня-червня цього року в Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного провели три тендери на постачання продуктів харчування та сушених продуктів для учасників міжнародних тактичних навчань з числа особового складу Збройних Сил України та іноземного контингенту. Харчі постачатимуть для військових, які перебувають на полігоні у селі Старичі, що на Яворівщині. В Академії на харчування витратили понад 11 мільйонів гривень.

Тимків1 Тимків2За інформацією з сайту публічних закупівель Prozzoro переможцем першого тендеру у березні на суму 4 мільйони 224 тисячі гривень став підприємець Володимир Тимків. Основний напрямок його діяльності - «Організація поховань і надання суміжних послуг».

Тимків3
Володимир Тимків
За даними реєстру Міністерства юстиції 45-річний мешканець Жидачівщини може лише торгувати продуктами харчування, тютюновими виробами на ринку або в неспеціалізованих магазинах. Однак, яким транспортом постачатиме харчі військовим, чоловік не зазначає у переліку документів, поданих на конкурс.

- Чому Ви не подали документи, яким транспортом постачатимете продукти?

- В тестя є бус, я ним вожу продукти», - розповів підприємець Володимир Тимків.

Окрім підприємницької діяльності, Володимир Тимків ще й депутат Зарічанської сільської ради Жидачівського району. У деклараціях за 2016 та 2017 не вказує жодної інформації ані про власний транспорт, ані про оренду його у родичів чи знайомих. Як і не вказує про оренду житла за місцем реєстрації у тому ж селі. У його власності лише 50% квартири у Калуші.

До речі, Володимир Тимків не вперше бере участь у тендерах від Академії сухопутних військ. Минулого року він постачав військовим засоби проти накипу, круасани, булочки, хліб загальною вартістю майже на 6 мільйонів гривень.

Бербеца2
Степан Бербеца
Аналогічний тендер на постачання продуктів у травні на суму 3 мільйони 275 тисяч гривень виграв ще один мешканець Жидачівського району Степан Бербеца.

60-річний чоловік подає документи, що возить товар на орендованій машині і є посередником. Оскільки телефон, який вказує підприємець вимкнутий, дізнатися між ким чоловік є посередником неможливо.

пОЗДНЯКОВ 1
Сергій Поздняков
Не вперше щасливчиком на постачання продуктів харчування та сушених продуктів на суму 3 мільйони 744 тисячі гривень є ФОП Сергій Поздняков.

Кубай
Віра Кубай
Минулого року 25-річний підприємець уже закупляв для Академії м'ясо на суму 3,8 млн. грн. Як писало видання «Наші гроші. Львів» юнак зареєструвався за 8 днів до оголошення торгів і подав схвальний відгук про свою роботу від ФОП Віри Кубай, датований 6 червня, хоч жінка на цей момент уже не була підприємцем. Згодом хлопець схвальні відгуки замінив.

- Я була підприємцем, попробувала того хліба і лишила його.

- Чи знаєте ви Сергія Позднякова, ви надавали йому рекомендації щодо його підприємницької діяльності?

- Я, навіть, поняття не маю про кого ви говорите. Таке могло бути, може давала відгук, я вже не пам’ятаю, як вони ті відгуки давалися. Но нє , я вам нічого не скажу.

Єдине, що підтвердила Віра Кубай під час розмови, що раніше працювала продавцем у магазині сувенірів, що на вулиці Виговського, 5. За цією адресою зареєстроване ТЗОВ «Дивина», однією із співзасвновників якого є ФОП Лілія Боднар. Саме ця 29-річня львів’янка - єдина конкурентка Сергія Позднякова на торгах з постачання продуктів для військових. Цінова пропозиція Лілії Боднар була лише на 10 тисяч гривень більшою.

За адресою, яку вказує у поданих на тендер документах, хлопець не проживає. А на телефонні дзвінки почав відповідати лише після нашого візиту додому і розмови з батьками.

- Я не пам’ятаю, хто там які відгуки давав мені. Це було минулого року. Я там пам’ятаю, що було минулого року.

- Чи знаєте ви Лілю Боднар, вона ваша конкурентка на торгах. І саме її працівники надавали вам відгуки про роботу?

- Я думаю, що це співпадіння. Я не знаю своїх конкурентів, які ви мені назвали. Я, якщо чесно, здивований, я не знав.

Щоправда, про те, що Сергій Поздняков не знає своїх конкурентів, злукавив. У соціальній мережі Instagram хлопець стежить за користувачем Ліля Боднар, а батько 25-річного підприємця з цією ж львів’янкою є друзями у соціальній мережі Facebook.

Фото з Фейсбуку