off shor 1 650x410У  Paradise Papers потрапили власники агрохолдингів “Кернел” та “Агротон” Андрій Веревський і Юрій Журавльов, Вадим Шульман, партнер Ігора Коломойського та Геннадія Боголюбова, Костянтин Жеваго та інші.

Нагадаємо, Paradise Papers  - це массив матеріалів, що стосуються діяльності офшорних компаній, оприлюднені на початку листопада 2017 року за результатами розслідування, організованої газетою Süddeutsche Zeitung.

В сукупності масив містить 13,4 млн. документів про власників офшорних фірм.

Як повідомляли ЗМІ - юристи Петра Порошенка теж намагались відкрити офшор на острові Мен, однак,  юристи компанії Appleby відмовились працювати з “ризикованим контрагентом”.

Українці у Paradise Papers 

Всього в Paradise Papers нараховується 57 офшорів, власниками яких є українці. Дві з них є засновниками українського  бізнесу, це:

●     Pegasus Corporate Management S.A з засновником Олександром Скибою є засновником української компанії ТОВГрадкапітал, основний КВЕД “будівництво будівель”

●     Elliott Capital Limited з Ігорем Кутицьким, Дмитром Васильковим, Михайлом Умніковим є засновником української фінансової компанії Елліот Кепітал/

Також у Paradise Papers фігурують представники фінансово-інвестиційного  бізнесу. Андрій Андрійчук, Олександр Скубенко, Олександр Піняжин, Олег Швець та Анна Перепелиця  - "Фенікс капітал", Альберт Веретільний, Олег Захарченко та В’ячеслав Кабанець  - ІК “Конкорд капітал” та  Томаш Фіала  - ІК “Драгон капітал”.

Серед 68 українців у Paradise Papers - є 55 чоловіків і 13 жінок. 57 офшорів зареєстровані: 27 на Британських Віргінських островах, 11 на Бермудських островах,  7 у Республіці Мальта, 4 на острові Мен, 3 на Кайманових островах, 3 на Сейшельських островах, 1 у Великобританії, 1 на острові Джерсі.                   

Найвідоміші власники офшорів Paradise Papers з України

● АнтонПригодський (TUC LIMITED, ALA INT. LIMITED) екс-член Президії Партії Регіонів,особа наближена до оточення Януковича

● Геннадій Труханов, мер Одеси та пов’язані з ним особи

● Андрій Веревський (AV Aviation Limited), співвласник  агрохолдингу “Кернел”

● Юрій Журавльов(Agroton (BVI) Limited), власник “Агротон”

● Валерій Вощевський (Marfa holding Ltd), віце-прем’єр міністр України 2014-2015 року, член Радикальної партії

● Сергій Олексієнко (Pioneer Foundation), член правління ПАТ “Укртрансгаз” 

15657576868

Тетяна Ловейкіна (Prodeal One Ltd.), що входить у групу “Фінанси та кредит” народного депутата Костянтина Жеваго, який теж фігурує у Paradise Papers, як власник офшору The Nifeticova Trust.

2565576879

Вадим Шульман, (High Altitude Holdings Limited), співвласник групи “Приват” разом з Ігорем Коломойським та Геннадієм Боголюбовим

Найбільшу кількість зв’язків із офшорними компаніями має Геннадій Труханов, члени його родини та наближені до нього  особи:

●             Геннадій Труханов є акціонером двох офшорів, партнером по одному із них є Андрій Іванчо, партнер родини Труханових по бізнесу в Україні

●             Дружина мера, Тетяна Колтунова та його дочка Катерина, пов’язані ще із 6 офшорами

●             Власником офшору на BVI є Микола Данилюк, який також з депутатом одеської міськради Юрієм Шумахером та мером Одеси Трухановим є співвласником офшору Corderoy Trading Limited. Він також є засновником та керівником ряду компаній, що працює в різних сферах: від будівництва до лісозаготівлі.

●             Зв’язок із 4 офшорами має Леонід Молдавський, відомий як співвласник готелю "Центральний" та телеканалу "Глас", контроль над яким, за даними ЗМІ, має Геннадій Труханов.

●             Власником іще одного офшору на БВО є Олег Думбрава — він разом з Геннадієм Трухановим був власником офшору Sunlight Merchants Inc. Думбрава є засновником ТОВ «БВК «ПИК-СТРОЙ », яке фігурує у кримінальному провадженні, яке розслідує НАБУ, про розтрату коштів місцевого бюджету міста Одеси в особливо великих розмірах за сприянням Геннадія Труханова.

Офшори, пов’язані з Геннадієм Трухановим:

ATLANTIC BEVERAGES COMPANY LIMITED — АндрійІванчо

Macon Assets Limited — ГеннадійТруханов, АндрійІванчо

FERNWAY IMPEX CORP —  Геннадій Труханов, Катерина Труханова,

Peninsula Property Holdings S.A.— Катерина Труханова, Олена Колтунова

Pavimentum Infrastructure Group Inc — Катерина Труханова,Олена Колтунова

Maximus Media Holdings S.A. — Катерина Труханова,Олена Колтунова

Gradior Corporate Management S.A. — КатеринаТруханова

Squadra Azzura Corporation —ОленаКолтунова

Altitude Development Inc — МиколаДанилюк

Renaissance Aviation S.A. —  ЛеонідМолдавський

Triumph Worldwide Ltd

Renaissance Capital Worldwide S.A.

Family Art Collections Ltd

Mountaintop Advisory Ltd — ОлегДумбрава

Акціонерами офшору High Wing Aviation Limited на острові Менє Леонід Молдавський,  Дмитро Позігун та Анатолій Редер. Редерта Позігун відомі як співвласники фармацевтичної компанії "Інтерхім". Редер є більш публічною особою, він входить до так званої "групи Петра Багрія", який є значною фігурою на українському фармринку.

353563

Дмитро Позігун та Анатолій Редер, співвласники фармацевтичної компанії "Інтерхім"

Такождо Paradise Papers входятьофшори (G.A. Shipping Co. Ltd та South Pole Navigation Ltd) Ігора Урбанського, батька народного депутата від БПП Олександра Урбанського, який очолює підкомітет з питань морського та річкового транспорту, працював комерційним директором у ТОВ «Судноремонтне підприємство „Дунайсудносервіс“»

468790800

Ігор Урбанський батько Олександра Урбанського, депутата від БПП.

Вадим Гуржос з офшорами (ALU IDEA CO. LTD, Worldfone 1 Co. Ltd)у 2008 році очолював Службу Автомобільних доріг. Одна з його іноземних компаній декларує на сайті, що є національним українським дистрибутором одноразових лотків для алюмінієвої фольги в країнах СНД та ринках Європейського Союзу.

587667346

Володимир Кравець (Diamond Mine Acquisition Limited), віце-президент консорціуму "Індустріальна група" що належить дружині екс-голови РНБО України Віталія Гайдука.

Валерій Гарбазей та Сергій Гарькавий співволодіють разом з Миколою Данилюком офшором  (Altitude Development Inc), що є співзасновниками низки кредитних спілок в Одесі

Гусаковський Андрій (Energy Investment Ltd), що разом з ПАТ ДТЕК Крименерго Ахметова співволодіє  Кримською енергетичною компанією у Феодосії.

Серед українців, що фігурують у Paradise Papers є і представник IT бізнесу, засновник іноземної компанії Jelastic, яка розробляє хмарні рішення. 

47683495498754327

Руслан Синицький, засновник компанії  Jelastic

Серед фігурантів Paradise Papers є вихідці з тимчасово окупованих територій

Зокрема акціонери компанії Stiomi Agri Ltd (яку  викупив Кернел, що належить Андрію Веревському) та  Agriland Trading Limited, директором якої є Вадим Звягінцев, що володіє кількома компаніями, які сьогодні трансформовані у холдинг «Агротон». Холдинг “Агротон” найбільший диверсифікований сільськогосподарський виробник сходу України з земельним банком у 151 000 га.

Епштейн Борис Якович, який за даними сайту Миротворець активно співпрацює з окупаційною владою і налагоджував дипломатичні зв’язки з державою Ізраїль. Після заяв Епштейна Ізраїль був змушений закрити консульство і офіційно призупинити статус консула в Криму.

Лукощенко Павло Миколайович –  власник ТОВ "Форекс Гарант", яке консультує клієнтів про роботу та інвестування на ринку FOREX.

Загребельна Світлана Юріївна, яка є співзасновником 4 компаній, дві з них зареєстровані в Криму і працюють у сферах перевезень і будівництва, компанії з Києва декларують іншу діяльність  торгівля паливом і демонстрація фільмів.

СергійМарфут (Rowlands Investments Limited, Pantona Investments Limited), щоєуповноваженоюособоюНіманола Інвестментс Лімітед, яка володіє акціями Дрогобицького Заводу Автомобільних кранів.

Геннадій Лопатинський (Sopica Asset Management Limited) – міноритарний власник Севастопольського приладобудівного заводу “Парус”.