Ввечері, 5 лютого, о 20:40 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу у будівлі в сел. Брюховичі на території ГО Львівського товариства захисту тварин. Вже за 6 хвилин на місце події прибули вогнеборці.

На момент прибуття рятувальників вогонь повністю охопив будівлю. Запаси дров, що зберігалися у будівлі, сприяли інтенсивному поширенню пожежі. 

До ліквідації пожежі залучили 19 рятувальників та 3 одиниці спецтехніки. Причина виникнення займання встановлюється. 

Як повідомляв Форпост, у Брюховичах, що під Львовом, горів Притулок Милосердя. На щастя, собаки не постраждали, однак дощенту згоріла кухня і тваринам нічого їсти. Львів'ян закликають допомогти Львівському товариству Захисту тварин харчами та грішми. 

Водночас активістка Брюхович Юлія Лацик не вірить у випадковість пожежі.  "Особисто я у випадковість цього не вірю. У латифундистів на тамтешні терени свої плани, притулок як кістка в горлі....Притулок собак аж ніяк не вписується в "ансамбль" модних житлових кварталів, які з усіх сторін будують. Спочатку виживали скаргами, потім пікетами, у випадковість пожежі мало віриться...", - написала активістка у групі Брюховицька політика.

Відео: ГУ ДСНС у Львівській області