«На схід» - відверта сповідь автора-воїна. До війни Богдан Ковальчин працював на радіостанції, через що згодом на фронті отримав позивний FM. До армії чоловік пішов добровольцем, став десантником 80-ої окремої десантно-штурмової бригади. Писати пісні Ковальчин почав, будучи на війні, йдеться в анотації до презентації кліпу.

«На схід» - це більше емоція, ніж пісня. Та емоція, яка гризе тебе після повернення: невизначеність, несприйняття, часто відчай… - розповідає Богдан Ковальчин. - Хочеться повернутись у той свій «Схід», щоб там знову зустріти ранок, почати усе спочатку - з тими, хто за короткий час став найріднішими, і з тими, кого вже не повернеш... «Зустрічати ранок» - ці слова у пісні для мене головний її месседж, адже життя продовжується, і попереду - ще багато світанків та світла». 

«У пісні «На схід» - слова і почуття людини, яка пройшла війну. Тут чути біль від того, що часто ці люди після повернення із фронту не знаходять себе у мирному просторі, - каже лідер гурту «Мері» Віктор Винник. - Ми просто спробували розказати історію… Дякую авторам пісні - Ковальчину та Ганусяку - за емоції і за довіру. Окрема подяка прокту #ПісніВійни, який не дозволяє суспільству забути, що в нас війна...».

Головну роль у кліпі «На схід», оператором та режисером якого виступив Віталій Костишин (ArtSide Production), виконав бойовий побратим Богдана Ковальчина Володимир Шамрай – боєць АТО, старшина десантних військ (80-та бригада). В АТО десантники були пліч-о-пліч, воювали у місті Щастя Луганської області – у 2014-15 роках. 

Соціально-мистецький проект #ПісніВійни - про бійців-музикантів, які пройшли АТО, і пісні, народжені на війні.