26000909 163897630894133 780431692535174168 nПрофесійна спілка військовослужбовців-ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО і поліцейських зажадала від силовиків відповідної реакції на інформацію про те, що продукцію «Хортиці» продають в «ДНР-ЛНР». Про це повідомляє ВолиньPost.

Учасники АТО, активісти оприлюднили докази торгівлі ТОВ «УДК»-ТМ «Хортиця» на окупованих територіях і сплату «податків» окупантам в ОРДЛО і в Криму, а також вважають «Хортицю», що входить в компанію Global Spirits, причетною до суспільно-небезпечних злочинів, визначених статтею 258-5 Кримінального кодексу України про фінансування тероризму, - пише «Znaj.ua» з посиланням на прес-конференцію активістів в прес-центрі «Укрінформ» 

Зокрема, як зазначають спікери конференції, стало відомо, що в торгових мережах Луганська і Донецька продукція зазначеного виробника вільно продається з так званої «акцизною маркою» невизнаних самопроголошених «республік», діяльність яких кваліфікується як діяльність терористичних організацій. Наявність марок терористів, за їхніми словами, свідчить про сплату податків на території «ДНР-ЛНР» і фінансову підтримку терористичної діяльності.

«Наші військові бачили і ешелони, які ходили на непідконтрольну територію по кілька разів на день. Йдуть обстріли, а потім йдуть ешелони. Деякі бійці спостерігають, як автотранспортним шляхом йде контрабанда. І вони знають, що хтось заробляє на крові. Зараз ми бачимо, що масштаби досягли всеукраїнського рівня. Такі відомі бренди, як «Хортиця», фінансують тривалий час і виступають спонсорами, наприклад, збірної РФ з хокею на чемпіонаті світу в Москві ... 

cb image uploaded from ios 1Наявність акцизних марок «терористів» свідчить про сплату «податків» в ОРДЛО ... Фактично, мова йде про порушення кількох статей Кримінального кодексу України, серед яких найголовніша - 258-5 - фінансування тероризму. Скільки наші силові органи закриватимуть на це свої очі?» - заявив волонтер, захисник проти фінансування Україною російських терористів Артур Козачук.

Активіст висловив обурення, що поки українські бійці гинуть в окопах в зоні АТО, відбувається нахабне заробляння грошей на крові. «І як піднімати бойовий дух, коли в тилу робляться такі речі?! Корупція зашкалює, контрабанда процвітає і фінансування тероризму», - сказав він.
cb image uploaded from ios 2
У зв'язку з цим учасники АТО звернулися до народних депутатів і правоохоронні органи та чекають від силовиків і влади адекватної реакції.

За запевненням активістів, якщо їх не почують, то обіцяють діяти методами Майдану і звільняти полиці вітчизняних супермаркетів від цієї продукції.

Крім того, члени союзу військовослужбовців-ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО і поліцейських зажадали від ДФС скасувати ліцензію на торгівлю алкогольною продукцією і заборонити рекламу цього бренду в ЗМІ.