UPA 75 FB 2 400x272Завтра, 9 березня, о 14.00 у Національному музеї-меморіалі «Тюрма на Лонцького» за адресою м. Львів, вул. С. Бандери, 1 (вхід з вул. К. Брюллова) відбудеться відкриття виставки «УПА — відповідь нескореного народу».

До відкриття виставки запрошені історики: генеральний директор Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» Руслан Забілий; президент Благодійного фонду «Літопис УПА» імені Володимира Макара Микола Посівнич; старший науковий співробітник Інституту українознавства ім. І.Крип'якевича НАН України Михайло Романюк разом з іншими громадськими діячами та дослідниками.

На 24 стендах у фотографіях, документах, картах та інфографіках представлено цілісну картину протистояння Організації українських націоналістів та Української повстанської армії з нацистським і комуністичним тоталітарними режимами під час Другої світової війни та в повоєнний час.

Інформаційно-просвітницькі стенди розповідають про героїчну сторінку національно-визвольної боротьби українського народу. Виставка створена у співпраці Українського інституту національної пам’яті з Центром досліджень визвольного руху, Національним музеєм-меморіалом «Тюрма на Лонцького», Галузевим державним архівом Служби безпеки України. Серед чисельних авторів виставки наукова співробітниця музею Олеся Ісаюк.