001 0 1Через порушення підрядником будівельних норм на «Арені Львів» підтікають стіни. Про це розповів директор стадіону Євген Болкун, пише «Львівський портал».

Як він наголосив, через затікання стін руйнується перший рівень корпусу стадіону. Окрім цього, керівник «Арени Львів» розповів, що також є проблема із протіканням даху і трубами.

«У нас є проблема в деформаційними швами, які були зроблені з порушенням норм. Відтак відбувається затікання з променади на перший рівень корпусу. Це основна проблема. Окрім цього, є деякі розриви труб, ми їх вже виправляли, а також протікання даху в окремих місцях, який доводиться ремонтувати. Однак це не ті руйнування, які б призвели до виведення з експлуатації, такої загрози нема», – констатував Євген Болкун.

Очільник стадіону зауважив, що фахівці з «Львівської політехніки» вже розробили проект для виправлення ситуації з протікаючими стелями.

«Навесні спробуємо своїми силами зробити декілька швів. Так поступово і ремонтуватимемо», – додав він.

Водночас Євген Болкун пояснив, що підрядник мав би давати гарантію на виконані роботи на 10, 15 чи 20 років, однак, оскільки з ним не розрахувалися, нема і гарантії:

«На такі роботи, як деформаційні шви та дах, термін гарантії дають більше ніж 7 років – 10, 15, 20 років. Але ми ніяк не можемо сконтактуватися з цим підрядником. По-перше, не маємо з ним ніяких взаєморозрахунків, по-друге, з ним не розрахувався замовник. Більше того, генпідрядник не виконував самостійно всі роботи, він замовляв підрядників. Відповідно, генпідрядник не розрахувався із субпідрядниками. А, якщо не прийшли розрахунки, не втупили в дію і гарантійні зобов’язання. Тому, ми залишилися в стороні зі всіма проблемами і повинні самотужки їх ліквідовувати»

Також, за його словами, потрібно витрачати кошти на експлуатацію ІТ-обладнання, яке потребує оновлення:

«Сім років вже минуло і ІТ-обладнання також потребує заміну акумуляторів… Потрібно робити періодичне обслуговування, а ми за це не можемо взятися, тому що це знаходиться в другій черзі будівництва, яка нам ще не передана, відповідно, не можемо на це витрачати кошти. Ми своїми сили намагаємося це міняти, ремонтувати, але офіційно витрачати гроші на це не можемо».

Днями у Львівській облраді заговорили про вже помітні сліди руйнування «Арени Львів» та занепад стадіону.