2323232323232Дружина екс-прокурора Львівської області Віталія Ковбасюка Мар’яна Гайовська-Ковбасюк претендує на посаду начальника відділу по роботі з громадськістю та ЗМІ Державного бюро розслідувань, пише Викривач.

Про це стало відомо з її електронної декларації як кандидатки на посаду, опублікованої 14 березня.

За місяць до подання цього документу Гайовська-Ковбасюк також пробувалася у Міністерство юстиції і там перемогла конкурс на посаду головного спеціаліста контрольно-аналітичного відділу управління організації досудового розслідування Головного слідчого управління міністерства. В один день з публікацією декларації на посаду в ДБР вона подала декларацію вже як переможець конкурсу на посаду в Міністерстві юстиції.

Згідно з річними деклараціями Мар’яни Гайовської-Ковбасюк, у 2016 році вона була ще незаміжня, мала прізвище Гайовська і працювала прес-секретарем у прокуратурі Львівської області. ЇЇ річна зарплата складала 144 тисячі гривень.

У 2017 році вона виходить заміж за Віталія Ковбасюка і перебирається працювати в Київ в Генеральну прокуратуру начальницею відділу моніторингу та аналітики управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ, де за неповний рік заробила 350 тисяч гривень.

Річна пенсія колишнього прокурора Львівської області (2010-2012 рр.) Віталії Ковбасюка за 2017 рік склала 349 тис. грн. Відомо, що після роботи у Львівській обласній прокуратурі Ковбасюка було підвищено до начальника управління Генеральної прокуратури, через що він потрапив під люстрацію і у 2014 році йому було заборонено обіймати державні посади протягом десяти років.

Нині Державне бюро розслідувань, куди хоче влаштуватися на роботу дружина Ковбасюка, очолює Роман Труба. Труба раніше працював під керівництвом Віталія Ковбасюка у Львівській області. Спочатку слідчим, потім доріс до прокурора Пустомитівського району тої ж області, а після Майдану перевівся в ГПУ.

"Мені сьогодні перед очима, ніби це було вчора, зустріч щодо мого призначення на таку важливу посаду з Генеральним прокурором України Віктором Пшонкою, пізніше моє представлення прокурором області Віталієм Ковбасюком. Перше знайомство, потиск рук з керівниками району, від яких на згадку подарунок отримав повчальну книгу «Пустомитівщина», якою часто користуюся, готуючись до поїздок по селах району", – так Роман Труба у видання «Голос народу» згадує про призначення на посаду прокурора одного з районів у Львівській області.

1916gural2020520Згідно особистих джерел Форпосту, лобіює дану кандидатуру такий ж не свіжий персонаж, як колишній прокурор Львівської області Володимир Гураль. Призначення якого в регіон 2014 року, викликало протести громадськості.