shitat ebs po nowomuДепартамент фінансової політики ЛМР провів моніторинг ситуації щодо заборгованості із відшкодування державою наданих пільг і субсидій на оплату житлово-комунальних послуг серед міст України, повідомляють у ЛМР.

Заборгованість перед містом Львів є однією з найбільших серед великих міст в Україні.

 "Проведено аналіз заборгованості із відшкодування державою наданих пільг і субсидій на оплату житлово-комунальних послуг серед таких міст України – Львів, Київ, Харків, Одеса, Дніпро, Запоріжжя, Миколаїв, Вінниця, Тернопіль, Луцьк. Станом на 1 березня 2018 року найбільша заборгованість із відшкодування державою наданих пільг і субсидій на оплату житлово-комунальних послуг є у м. Київ – 1 470,1 млн. грн, м Харків – 677,2 млн. грн та м. Львів – 488,1 млн. грн.", - йдеться на сайті Львівської міської ради.

Якщо порівнювати заборгованість із відшкодування державою наданих пільг і субсидій на оплату житлово-комунальних послуг на 1 мешканця, то найбільша заборгованість у м. Луцьк – 1 043,9 грн, м. Тернопіль – 784,4 грн та м. Львів – 643,5 грн.

Нагадаємо, станом на сьогодні у Львові виникла критична ситуація із відшкодуванням державою наданих пільг і субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Як повідомили в управлінні соціального захисту ЛМР, держава не повернула Львову 515 млн. грн. за надані пільги і субсидії мешканцям. Це пільги і субсидії за газ, теплопостачання, водопостачання, електроенергію, квартплату та ін.