59d37b95ea3d3На Львівщині очікують завершення проектних робіт, щоб отримати кошти з Резервного фонду Держбюджету на ліквідацію наслідків карстового провалля, яке утворилося внаслідок землетрусу у 2,8 бала за школою Ріхтера між містами Трускавець та Стебник Дрогобицького району. Про це сьогодні, 20 березня, під час засідання сесії Львівської обласної ради повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка, передає Гал-інфо.

Обвал в зоні рудника №2 ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал» стався через те, що підприємство не виконало приписів щодо уникнення небезпеки

За словами Олега Синютки, кошти очікують на облаштування альтернативної дороги, водопровід та ЛЕП.

Також за його словами, зараз ця справа перебуває на розгляді у судових інстанціях.

«Питання по зобов’язаннях інвестора: або він виконає свої інвестиційні зобов’язання, або буде розірвана угода», - сказав Синютка.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, 30 вересня на Львівщині стався обвал карстової породи. Це відбувся на території с. Модричі, Дрогобицького району. В результаті утворення карстового провалля пошкоджено дві опори лінії електропередач 35 кВ. Електропостачання населення забезпечено по резервній схемі. Відстань від карстового провалля до дороги становить 300 м та до найближчих будівель 800 - 900 м.