cvsnnz 1 696x522Міського голову Львова Андрія Садового закликали відмовитись від планів будівництво сміттєпереробного заводу на вулиці Пластовій у Львові та обрати одну із земельних ділянок, які раніше були запропоновані Львівською ОДА. Про це повідомляє Дивись.Інфо

Сьогодні, 19 квітня, під стінами Львівської міськради мешканці вулиці Пластової влаштували пікет, у той час як у Ратуші розпочалось чергове засідання сесії. Активісти виступають проти будівницта сміттєпереробного заводу у цьому районі, яке планують розпочати у другій половині 2018 року. Також під час сесії Львівської міської ради за перенесення заводу виступили деякі депутати.

«На невеликій площі вже і так є понад 50 підприємств, з яких частина є шкідливими для довкілля. Тому сміттєпереробний завод може стати справжнім екологічним лихом», – заявили у сесійній залі.

Аргументували це тим, що містобудівні умови і обмеження для будівництва заводу були затвердженні з порушенням процедури. Крім цього, не була проведена екологічна експертиза.

Відтак, закликали міського голову провести переговори з Львівською облдержадміністрацією та облрадою з метою в пошуку іншої ділянки для сміттєпереробного заводу, який буде відповідати усім екологічним нормам.

Додамо, протестувальники під мерією заявляють, що на цій території вже знаходиться багато підприємств, а тепер на додачу до цього туди почали завозити сміття. Люди скаржаться, що через погану екологічну ситуацію в цьому районі хворіють діти.

У свою чергу, Садовий заявив, що "більш чистого, екологічного проекту, ніж який має бути зреалізований на вул. Пластовій, в Україні ще не було".