30221950 373877223093033 5636789974910107648 n5 травня у рамках святкування Дня міста Львова Херсонський обласний академічний музично-драматичний театр імені Миколи Куліша покаже 3 вистави просто неба в Музеї народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького (Шевченківський гай).

О 14.00 на музейній галявині біля озерця актори зіграють драму-феєрію «Лісова пісня» Лесі Українки, а згодом о 16.00 на давніх садибах Музею відбудеться показ ще двох моновистав: «Не плачте за мною ніколи…» Марії Матіос та «Кицька на спогад про темінь» Неди Неждани.

Анотації до вистав під відкритим небом

Леся Українка «ЛІСОВА ПІСНЯ»

драма-феєрія. Тривалість: 2 год 30 хв

Кохання… Стрімке і яскраве, як вітер і шелест весняних дерев. Природа огортає Мавку і Лукаша, живі декорації створюють атмосферу справжнього дива любові. Дія вистави розгортається у вечірньому лісі, біля озера, і срібний місяць висвітлює чарівне сяйво душі Мавки. Лунають голоси – це магія співу чаклунства, таїни людських душ.

Режисер – Сергій Павлюк

Марія Матіос «НЕ ПЛАЧТЕ ЗА МНОЮ НІКОЛИ…»

Моновистава. Тривалість: 70 хв

Ідея втілити оповідання М. Матіос на сцені у Сергія Павлюка та у відомої артистки Лариси Кадирової виникла майже одночасно. Так народився спільний проект Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.Куліша (художній керівник проекту Олександр Книга) та Національного академічного драматичного театру ім. І. Франка і прем’єру моновистави «Не плачте за мною ніколи…» за М. Матіос уперше зіграли у херсонському театрі.

Вдова чекає свій останній день і ретельно до нього готується: все необхідне вже зібрано і залишається тільки перекладати речі з місця на місце, та провітрювати їх періодично, щоб вони сажею і пилом не покрилися. Народна артистка України Лариса Кадирова в образі що побачила життя баби Юстини, спілкується з глядачами в залі, розповідає про своїх сусідів, дає своїм дітям настанови. Для неї смерть продовження, сутність, перед якою рівні, як багаті, так і бідні. Актриса, звертаючись до глядача, мудро зауважує «яке в людини життя, така буде і смерть».

Юстина – народна артистка України Лариса Кадирова.

Режисер вистави – Сергій Павлюк.

Прем'єра відбулась 27 січня 2015 року.

Неда Неждана «КИЦЬКА НА СПОГАД ПРО ТЕМІНЬ»

Моновистава. Тривалість:1 год 15 хв.

Розповідь жінки – переселенки, у якої своя драматична історія життя. Була родина чоловік, донька, дім, але не залишилось нічого, окрім маленької кицьки. Просто неба тепер її домівка. Розповідаючи свою історію вона варить борщ, яким потім пригощає глядачів.

Роль «Жінка» – Світлана Журавльова

Режисер – Сергій Павлюк