436imgmigrПонад два десятки львівських маршруток їздили із технічними проблемами. Від відсутності вогнегасників – до несправних коліс. Це виявили львівські патрульні. Люди теж нарікають на міський транспорт, а в Ратуші кажуть, що нічого зробити не можуть. Про це повідомляє Львівська хвиля.

Натомість у поліції закликають перевізників взятися за розум і відремонтувати автобуси, бо це небезпечно. Каже старший інспектор патрульної поліції Львівщини Мар‘ян Шпитак: 

«Патрульні перевірили понад 500 маршруток, більш, ніж два десятки з них мали технічні несправності. Це робота світлових приладів, несправні колеса, некомплект. патрульні склали понад 130 адміністративних матеріалів, зокрема це такі порушення, як відхилення від маршруту, перевезення понад норму пасажирів, порушення вимог знаків та розмітки».

Керівник міського управління транспорту Олег Партика запевняє, перевізників просять привести до ладу машини, але карати їх ніхто не буде.

«Ми можемо розірвати угоду. Однозначно. Але хто буде працювати. Альтернативи немає, розірвати договір – це не питання. Але завтра місто стане», - зазначив чиновник.

Опитані львів’яни вже змирилися з технічними поломками, просять, щоб маршрутки хоча б вчасно їздили.

Але ситуація не покращиться. Керівник громадської організації «За якісний транспорт» Святослав Товстига прогнозує, влітку буде ще гірше.

«Зараз водіїв немає, через літній період вони масово виїжджають за межі України. Хто ще не зробив візи, той ще поки що є тут. Але багато хто з них подав на візи, тому за найближчий місяць часу поступово показник автобусів буде зменшуватися через брак водіїв. А крім того, за останні два місяці зріс показник на різних сайтах кількості автобусів різних марок на продаж у львівському регіоні», – розповів Святослав Товстига.

Вже зараз на рейси виходить лише половина потрібних автобусів. Змінити ситуацію міг би конкурс перевізників і прописані штрафи в умовах, але в Ратуші поки не знають, коли його оголосять. Доти маршрутки їздять – як хочуть.