3a723d6f3c17a314317e59ce4e2dcbbbb194a1c4Сьогодні вранці, через міжнародний автомобільний пункт пропуску "Рава-Руська" 37-річний громадянин України намагався незаконно вивезти до Польщі велику кількість цигарок. Про це повідомляє УНН.

Так, на виїзд з України прибув рейсовий автобус "Неоплан" сполученням "Херсон-Варшава". Під час поглибленої перевірки транспортного засобу прикордонники Львівського загону за допомогою службового собаки спільно з працівниками ДФС виявили в конструктивній порожнині заднього лівого крила приховані тютюнові вироби. Усього правоохоронці виявили 1694 пачки цигарок.

Тютюнові вироби вилучили співробітники ДФС.

Також, учора в пункті пропуску "Дзвінкове", що на кордоні з Угорщиною, прикордонники Мукачівського загону спільно з митниками виявили чергову спробу незаконного переміщення через кордон тютюнових виробів.

Під час перевірки легкового автомобіля "Рено", який прибув у пункт пропуску під керуванням 26-річного громадянина України, виходячи з аналізу та оцінки ризиків, у правоохоронців виникла підозра щодо ймовірного перевезення у цьому транспортному засобі заборонених предметів чи матеріалів. Прикордонники вирішили поглиблено оглянути автомобіль із залученням службового собаки. Саме службовий собака, натренований на виявлення тютюну, вказав прикордонникам на сховок, з якого дістали 231 пачку сигарет Rothmans.

Тютюнові вироби знаходились у спеціально виготовлених тайниках, розміщених у передніх колісних арках автомобіля. Відповідно до чинного законодавства, приховані від прикордонно-митного контролю тютюнові вироби та легковий автомобіль Renault 2004 року випуску вилучили. Сума оцінки конфіскату склала майже 115 тисяч гривень.

Крім того, учора прикордонники Мостиського загону попередили випадок переміщення через кордон тютюну у сховках. Так, в пункті пропуску "Краківець", що на українсько-польському кордоні, прикордонники виявили сховок з контрабандними цигарками в автомобілі, що прямував до Польщі. У цьому випадку з паливного баку мікроавтобусу Honda польської реєстрації під керуванням громадянина України правоохоронці дістали 570 пачок цигарок. Наразі цигарки та мікроавтобус вилучені представниками ДФС України встановленим порядком.

Як повідомляв УНН, національна прокуратура у польському Ряшеві 30 квітня 2018 року внесла в Окружний суд у Перемишлі обвинувальний акт проти трьох громадян України. На лаві підсудних опинилися двоє чоловіків: 39-річний Віктор К. та 46-річний Євген С. та одна жінка: 34-річна Ольга П.

За вчинені злочини обвинуваченим загрожує до 20 років позбавлення волі. Затримані були членами організованої злочинної групи.

Обвинуваченим громадянам України польський прокурор висунув звинувачення в участі в організованій злочинній групі, яка діяла на терені Європейського Союзу, а також України і Росії. Діяльність цієї групи була спрямована на вчинення злочинів проти положень Закону про боротьбу з наркоманією. Зловмисники вивозили з терену Євроспільноти в Україну великі партії наркотиків.