239334У вівторок, 8 травня у Львові розпочалися громадські обговорення з приводу нового будівництва. Обговорення триватимуть три тижні. Розмови ведуть про те, що ж будувати: апарт-готель чи житловий будинок. Про це інформує сайт Ulvovi.info.

Забудовувати територію планують біля парку імені Івана Франка на перехресті вулиць Каменярів-Технічна. На обговорення винесено проект детального плану території, яка обмежена вул. Технічною, вул. Каменярів, вул. П. Дорошенка, вул. Бібліотечна у м. Львові. 

Всього  два варіанти нового будівництва:

  • за першим варіантом планують розмістити житловий будинок на 16 квартир з адміністративно-офісними приміщеннями на першому поверсі. Сквер, який межує з будівлею Спілки споживачів, стане прибудинковим майданчиком цього будинку.
  • другий варіант - це будівництво апарт-готелю на 16 апартаментів з адміністративно-офісними приміщеннями.

Варто додати, що обидва варіанти передбачають будівництво наземного чи підземного паркінгу на десять місць для автомобілів. У межах майбутнього будівництва планується також звести кафе з терасою між будинками на вул. Каменярів. Вікна кав'ярні будуть виходити на парк. ім. І. Франка.

Додамо, що проект детального плану території розробляло ДП «Містопроект» на замовлення управління архітектури та урбаністки ЛМР, виконавця будівництва ще не визначили.

Зустріч із головним архітектором стосовно цього проекту детального плану пройде 16 травня у великій сесійній залі міськради Львова. Пропозиції можна подавати до 29 травня 2018 року до відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» через Центр надання адміністративних послуг.

Додамо, що за 200 метрів від ділянки, де заплановано будівництво розташований готель «Дністер» у якому 160 номерів.