1 Kak spilit derevo benzopilojУ Дрогобичі допоки тривала процедура виготовлення дозвільної документації на зрізку дерев, чоловік самовільно це зробив і тепер йому загрожує штраф у розмірі близько 15 тисяч гривень. Про це повідомив власкор IA ZIK з посиланням на прес-службу міськвиконкому.

«18 квітня 2018 року до Дрогобицької міської ради надійшла заява громадянина Володимира Шпека з проханням надати дозвіл на зрізання чотирьох дерев за адресою місто Дрогобич, вулиця Стрийська 443/20, – розповіла інспектор з благоустрою департаменту міського господарства ДМР Людмила Ільченко. – Ділянка, на якій росли дерева не є ні у власності, ні у користуванні заявника. Володимир Шпек у телефонній розмові підтвердив факт самовільної зрізки дерев. Станом на 8 травня на місці зрізаних дерев виявлено насипи будівельних відходів».

Інспектор з благоустрою звернулася до поліції для фіксації факту самовільної зрізки зелених насаджень та ДП «Дрогобицьке лісове господарство» для визначення породи насаджень та їх кубічної маси.

Опісля матеріали розгляду справи будуть скеровані до Державної екологічної інспекції у Львівській області, яка за фактом правопорушень обчислить розмір шкоди, заподіяної зеленим насадженням. Правопорушнику загрожує штраф у розмірі близько 15 тисяч гривень.

«Такий вчинок вражає своєю зухвалістю та нахабністю, тому ми докладемо усіх зусиль, щоб винуватця притягнути до відповідальності», – наголосила Людмила Ільченко.