f5de7ed061ef5d3c268a8e8ffa8d5c63За процесуального керівництва прокуратури області завершено досудове розслідування стосовно голови однієї із сільських рад на Львівщині, який підозрювався у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднана із вимаганням), повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Нагадаємо, що у період серпня-грудня 2017 року обвинувачений вимагав, а згодом і отримав від місцевого мешканця, який є учасником АТО, 300 тис грн неправомірної вигоди.

Вказані кошти чоловік отримав за вирішення питання щодо надання у приватну власність особи земельної ділянки орієнтовною площею 0,25 га для ведення селянського господарства.

Ухвалою апеляційного суду Львівської області до зловмисника застосовано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі понад 140 тис грн. Обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до Яворівського районного суду для розгляду по суті.

Довідково: за вчинене народному обранцеві загрожує до 10 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, а також конфіскація майна.