32722999 1834453296856434 4924817455320137728 nПатрульна поліція Львівської області завершила весняний комісійний огляд доріг міста Львова, а також доріг області. Кількох посадових осіб відділ безпеки дорожнього руху притягнув до адміністративної відповідальності. Надіслано та видано півсотні вимог та приписів для усунення недоліків, про це повідомили у прес-службі структури.

Загалом, балансоутримувачі доріг усували ямковість завчасно як у Львові так і області не чекаючи приписів. У відділі безпеки дорожнього руху зазначають, що їхня систематична робота із нагляду за дорогами і співпраця з дорожниками, дає свої результати. 

«Ми бачимо, що недоліки після зими почали усувати ще до початку перевірки. Якість доріг міжнародного значення значно виросла. Маємо і значний спад ДТП, у яких ями стала або супутнім фактором, або причиною. Якщо в минулому році станом на 15 травня таких аварій було 92, то цьогоріч - 52», - наголосив начальнику відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції Львівської області Роман Вахула.

За словами патрульних відділу безпеки дорожнього руху, не найкраща ситуація з національними, регіональними та територіальними автошляхами. У Львові інспектори відзначають покращення ситуації у порівнянні з минулими роками, однак залишається складна ситуація щодо інженерних мереж в межах проїзної частини дороги: люки, оглядові колодязі, водоприймальні решітки. Патрульні встановили чіткі часові межі усунення недоліків і проведуть обов‘язковий контроль. У разі не виконання та ігнорування приписів та вимог посадових осіб чекає відповідальність за статтею 188-28 КУпАП (Невиконання законних вимог посадових осіб уповноважених підрозділів Національної поліції).