27 bigУ львівському Центрі творчості дітей та юнацтва на вул. Вахнянина, 29 під час тренування впала люстра. Про це повідомляє Гаряча лінія міста Львова.

Потерпіла тринадцятирічна дитина була госпіталізована в Обласну дитячу клінічну лікарню з діагнозом різана рана поверхні шиї. За попередньою інформацією, загрози її життю та здоров'ю немає.

Після надання першої допомоги дівчинку відпустять додому, кажуть на Гарячій лінії.

"Медики їй надали необхідну допомогу. Дівчинка з мамою повертається на фестиваль. Дівчинка з Кривого Рогу. Захід, який відбувається сьогодні у Центрі, не є організований містом. Організатори орендували в Центрі приміщення", - повідомили згодом у Львівській міськраді.

Як уточнили у міському управлінні освіти, зі слів директора Центру, сьогодні в Центрі проходить не міський фестиваль, колектив, який бере участь у фестивалі, не зі Львова.

"Директор Центру уклав одноразову угоду на оренду приміщення. Тривала репетиція у фойє. Дівчина ногою зачепила люстру і зазнала травми", - заявили освітяни.

Нагадаємо, львів'яни скаржилися на недотримання пожежних норм у Центрі творчості дітей і юнацтва Галичини. У Львові говорили про загрозу закриття закладу. Проте у мерії запевнили, що Центр творчості дітей і юнацтва Галичини  на Погулянці не закриватимуть.

32883759 2081332945476486 3602953248916373504 nТакож місяць тому Депутати Львівської міськради надіслали запит на ім'я міського голови Львова із описом потреб дитячого центру та проханням про додаткове фінансування, проте відповіді ще не отрималли.

Зазначимо, що 17 травня депутати Львівської міськради погодили програму фінансування приватних шкіл із міського бюджету. Раніше, міськрада виділила понад 1,3 млн грн фінансової підтримки для 11 приватних шкіл і садків, які мають використати на покращення їхньої матеріально-технічної бази.