1 has 488158151У 53 військовому містечку Яворова, де проживає близько 3 тис. осіб, зранку під вікнами п’ятиповерхових будинків гелгочуть гуси, кукурікають півні. А із хлівів, зведених на болоті, доносяться мекання кіз та квікання поросят.

Про це передає власкор IA ZIK.

За словами дружини ветерана ЗСУ, їй колись навіть не приснилося б, що доведеться на болоті вирощувати городину, тримати у збитому із  дошок сараї курей. Адже пенсії на життя не вистачає, а тарифи за комуналку, особливо – за світло зростають.

Мешканці деяких будинків обробляють городи просто під балконами, огородивши їх дротом або будь-як змайстрованими парканчиками.

Родини військових бідкаються, що далі доводиться за електропостачання платити майже на 20 відсотків більше, ніж це роблять мешканці інших вулиць Яворова. 

У коментарі власкорові IA ZIK міський голова Яворова Павло Бакунець пояснив, що проблему з якісними водопостачанням військового мікрорайону вирішено, тепер беруться за електропостачання.

«Днями в міськраді відбудеться засідання з приводу передачі МОУ електричних мереж на баланс міста. Коли це питання владнаємо, то тарифи за світло у військовому мікрорайоні зрівняються з тими, що діють в усьому Яворові», – зазначив мер.