dfghjklkjhgf453У Львові, 25 травня, біля пам'ятника Степану Бандері 75-річна пенсіонерка з окупованого Донецька вчинила напад на випускницю однієї з місцевих шкіл - жінка підійшла до 11-класниці і бризнула їй в обличчя газом з перцевого балончика. Про це повідомила очевидиця Вікторія Бущева у Фейсбуку.

Інцидент стався після того, як дівчина разом з трьома однокласницями сфотографувалася біля пам'ятника Степану Бандері.

33675191 1761413273966082 7277898774008037376 n"Декілька дівчат, все ще вбрані в український стрій, пішли зробили фотографії на майдан біля пам'ятника Степанові Бандері. Зробивші фото, випускниці відійшли у затинок, ближче до колишнього кінотеатру "Дзвін" і 3-е з них передивлялися зроблені фото, а 4-а дівчинка в цей час розмовляла по телефону из своєю бабусею...І саме в цей час власне до цієї дівчинки (припускаю, що саме через те що її обличчя було відкрите, а решта дівчат опустили голови бо переглядали фото) ні сіло ні впало підходить підстаркувата жінка і бризнула дитині в обличчя з перцевого балончика", - розповідає пані Вікторія.

В результаті інциденту школярка втратила свідомість і впала на землю. Коли потерпіла отямилася, вона деякий час не могла говорити і нормально дихати, тому що страждає від алергії.

Після нападу пенсіонерка спокійно попрямувала в магазин, на виході з якого її оточили обурені школярі та їх батьки.

33768370 1755454064542949 1485907334063456256 nСпочатку російськомовна жінка відмовлялася і вимагала звільнити їй дорогу. Потім вона заявила, що застосувала перцевий балончик, тому що школярка її ображала.

Відзначається, що пенсіонерка назвала жителів Львівщини хамами, які "не виправдали її сподівань".

"Серед нас була мама постраждалої дівчинки, яка питалася цю особу навіщо вона таке зробила, що саме зробила дитина, що до неї було використано спецзасіб оборони. На що та стара сказала, що вона взагали не в курсі про що мова, і що зараз її всі тут невідомо за що ображають.Тоді нами було виклинано поліцейський патруль, який ми чекали біля 10 хвилин, а вона в цей час постійно повторювала, які наші діти не виховані, що вони її матюкали.

Потім вона сказала, що вона застосувала балончик тому, що дівчинка ніби-то лаялась на неї нецензурною лайкою. Потім знов відрікалась від своїх слів, що має балончик, і що ми не маємо права їй перешкоджати у пересуванні. Все це говорилося виключно російською мовою, з особливим презирством та насмішками і що населення Львівщини всі є хамами і не виправдали її надій на те, що тут "гостеприемние люді". З чого ми зробили висновок, що ця особа не є місцевою мешканкою, але і на туристку не схожа", - сказано у дописі.

Словесна перепалка завершилася прибуттям патрульних, які доставили постраждалу школярку, її мати і літню жінку в Галицький районний відділ поліції. Пенсіонерка повідомила правоохоронцям, що приїхала до Львова з окупованої частини Донбасу.

В результаті інциденту поліцейські відпустили літню уродженку Донецька, а випускниця і її мама отримали адміністративне попередження.

"Жоден зі свідків події щодо цього опитаний не був і підтвердження словам літньої жінки ніякого немає! Тому що це брехня. Затриману відпустили і тепер,можливо, її чекає суд, де максимальне покарання за такий вчинок це адмінштраф. 

А постраждалі отримали по адміністративному попередженню: мама за неналежне виховання неповнолітньої 
дитини і дитина за ніби-то нецензурну лайку. Де справедливість?", - обурюється жінка.