5 hot 1Близько року тому друзі познайомили жителя Збаразького району (Тернопільщина) Василя (ім'я змінено) з 32-річним чоловіком з Львівської області, який стверджував, що успадкував від бабусі дар передбачення. Про це повідомляють у Нацполіції Тернопільської області.

Під час застілля, як розповіли в прес-службі, Василь поскаржився «мольфару», що залишився один: дружина загинула в Італії, а син зараз на заробітках. Віщун заспокоїв його, пообіцявши, що незабаром той отримає солідну суму.

«Через деякий час з Василем зв'язався італійський адвокат і повідомив, що після смерті дружини йому покладена страховка в розмірі близько 300 тисяч євро. Правда, щоб її отримати, необхідно оформити закордонний паспорт і зібрати документи. Цією новиною чоловік і поділився з "мольфаром". Він пообіцяв Василю, що все буде добре, але треба провести спеціальний ритуал, щоб "привернути гроші". Для цього знадобиться всього-то 10 відсотків від суми. Коли Василь зняв потрібні 25 тисяч доларів з рахунку в банку, відбувся ритуал. У дерев'яний ящик "мольфар" поклав ікону, яку разом з пакетом, в якому були гроші, залив гіпсом, замішаним на святій воді із землею, взятою з могили дружини Василя. Сказав, що розбити ящик можна буде тільки після того, як прийдуть гроші з Італії. Правда, сам Василь не бачив, як "провидець" поклав гроші в ящик, оскільки в цей час пішов в будинок за землею », - кажуть в прес-службі.

Ось тільки після ритуалу, який повинен був залучити гроші, зв'язок з представником італійської юридичної компанії зник. Та й «мольфар» зник і не виходив на зв'язок. Виявилося, що до цього «провидець» встиг розвести на півтори тисячі доларів ще одну людину.

«Поліції вдалося встановити особу  мольфара". Ним виявився 32-річний житель Львівської області. Зараз в рамках кримінального провадження за статтею КК "шахрайство" встановлюється місцезнаходження зловмисника. Також правоохоронці розшукують інших потерпілих, які могли постраждати від діяльності шахрая », - додали в поліції Тернопільщини.