f08dd63062a92928a19b194bd9336869Із 19 травня 7 червня у Львові тривали громадські слухання щодо розроблення детального плану території, обмеженої вул. М. Вороного, вул. С. Руданського, вул. Ф. Ліста, вул. М. Коперника, пл. А. Міцкевича, просп. Т. Шевченка у м. Львові. Тут планують звести новий готель. Усі присутні на слуханнях мешканці виступили проти будівництва. Про це повідомила активістка Анна Біликівська у Фейсбуку.

Проте, у порядку денному засідання виконкому Львівскої міськради, що відбудеться у п'ятницю, 15 червня, пунктом №27 передбачено погодження детального плану території під будівництво цього готелю.

bru"Обгрунтовано, притомно і без істерик мешканці вулиці Ференца Ліста всі як один заявили, що не дозволять забудувати свою прибудинкову територію на вулиці Вороного (на місці колишнього спортивного майданчика, а теперішньої автостоянки). То якого лиха проводити громадські слухання, якщо ви людей не чуєте і чути не хочете ?! Для галочки що слухання провели?! Ще навіть термін на надання відповіді на зауваження не збіг, а ви вже зібрались погоджувати детальний план? Спішите, щоб не спізнитися?", - обурюється активістка.

Проектом ДПТ охоплено територію, площею 2,7 га. Замовником даної містобудівної документації є управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради, розробником — ДП ДІПМ «Містопроект».

1 e16364 3356dЗгідно із проектом, новобудова постане поблизу готелю «Жорж». Це буде 6-поверховий готель із дворівневим підземним паркінгом на 60 паркомісць.

Окрім того, проект передбачає відновлення знищеного колись пасажу Міколяша. Це наскрізний прохід із торговою галереєю, що існував у Львові між вулицями Коперника та Вороного. Його збудували у 1898-1900 роках. Історично в цій будівлі розташовувались ресторани, магазини та аптека відомого чеського підприємця Петра Міколяша. Проте, у червні 1941 р. в результаті бомбардування Львова пасаж був знищений. Зараз планують відновити лише тритину пасажу з входом зі сторони вулиці Коперника.

5415145152131

Також львів'янам обіцяють реконструкцію вулиць Ференца Ліста, Миколи Вороного та облаштування пішохідної зони вулиці Руданського і  встановлення перших у Львові підземних контейнерів для сміття.

 img1155img1117